Címoldal

Aláírásgyűjtés: nagy NO az Olimpiára

2017. 02. 16. 22:38 | PDF | Nyomtatható változat

olimpia, népszavazás, aláírásgyűjtés, momentum mozgalom, vi2017-02

Míg az ország lakosságának jelentős többsége elutasítja a budapesti olimpiarendezést, a Fidesz egyelőre igyekszik negligálni a közvéleményt ebben az ügyben. Hogy mindezt megteheti-e ezután is, kérdéses, hiszen pénteken a Momentum Mozgalom várhatóan jóval több támogató aláírást ad le az olimpiarendezésről kezdeményezett fővárosi népszavazás érdekében, mint amennyi az előírt minimum. - í rja a nepszava.hu

Az viszont már most biztos: a magyarok más ügyekre, így például az egészségügy tragikus állapotának javítására szánnák az ötkarikás beruházásokra szánt közpénzt.

A háta közepére sem kívánja a hazai olimpiát az ország: a többség tart a korrupciós kockázatoktól, megkérdőjelezi a várható gazdasági eredményeket, nemzetközi megítélésbeli előnyöket, ráadásul kétségbe vonja, hogy 2017-ben prioritás lenne Magyarországon a rendezés. Ez derült ki a Publicus Intézet legfrissebb, kifejezetten az olimpia rendezéséről készített, átfogó felméréséből, melynek eredményeiről bővebben a Vasárnapi Hírek szombaton megjelenő száma közöl majd összeállítást.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja el

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!