Szombaton éjjel érkeznek a Pompeji-kiállítás tárgyai

2016. 06. 11. 13:38

Befejeződött a Pompeji-kiállítás tárgyainak csomagolása, bepakolása Nápolyban. A kollekció pénteken indult el Szeged felé, s várhatóan a szombat éjjeli órákban érkezik majd meg a Móra Ferenc Múzeumba.

Szombaton éjjel érkeznek a Pompeji-kiállítás tárgyai

Négy napon keresztül csomagolták a szakemberek a Nápolyi Régészeti Múzeumban azt a 120 tárgyat, melyeket hamarosan a Móra Ferenc Múzeumban láthat a nagyközönség. A műtárgyakat speciális dobozokba, ládákba helyezték, hogy szigorúan meghatározott hőmérsékleti és páratartalmi viszonyok között szállíthassák őket Szegedre.

A tárgyak csomagolása befejeződött, a kollekció pénteken indult el Szeged felé. A felbecsülhetetlen értékű szállítmányra ezerötszáz kilóméternyi út vár. A szállító járművek speciális rugózással rendelkeznek, hogy semmiféle úthiba vagy külső behatás se tehessen kárt a Vezúv 79-es kitörését megélt tárgyakban.

A kollekció várhatóan szombaton éjszaka érkezik majd Szegedre. A tárgyak installálását együtt kezdik majd meg a nápolyi és a szegedi múzeum szakemberei a hétfői nap folyamán. 

A Pompeji-kiállítás június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján nyitja meg kapuit a Móra Ferenc Múzeumban, a Kass Galériában és a Fekete házban.