Színpadon kel életre Rózsa Sándor

2016. 04. 25. 20:36

Korognai Károly rendezésében, szegedi művészek alakításában elevenedik meg a zenés betyárjáték. A színdarabot Rózsa Sándor lelke Oszter Sándor alakításában kíséri végig. A művet Zsombón, a betyárról elnevezett csárda előtti területen adják elő augusztus 12-én és 13-án. A próbák már folynak. (videóval)

Színpadon kel életre Rózsa Sándor

A helyszín bizonyítottan összefüggésbe hozható a híres betyár alakjával. A Rózsa Sándor nevű csárdában többször megszállt, Zsombón több gazdát is kirabolt, de a falusiak közül sokan bújtatták is őt. Az épület tehát a színpadi események hiteles díszlete lesz, mint ahogy az erdő is az előadás szerves részeként fog közreműködni. 

A darab rendezője, Korognai Károly elmondta a szereplők hagyományos ruhákban játszanak majd és hagyományos zenés vígjáték eszközökkel dolgozik az előadás. Ettől azonban még mainak kell lennie, hogy elérje a nézőket. - tette hozzá.

A darab olvasópróbáján a jókedv uralkodott, a zenés betyárjáték várhatóan fergeteges hangulatú lesz. Oszter Sándor személye erre az egyik biztosíték, aki az 1971-es, híres filmsorozatban megformálta Rózsa Sándort. Az egész életét végigkísérte a híres betyár figurája. Vele azonosítják a művészt, aki soha nem felejti el azt az egy évet, amikor a filmet forgatták. Elmesélte például, hogy akkoriban az istállóban aludt a lovával.

A nézők egy lakodalmas forgatagban találják majd magunkat, ahol megjelenik Rózsa Sándor és bandája. Semmi másért nem jönnek, mint mulatni, megszállni, sikeres portyájuk gyümölcséből „néhány garast” elherdálni. Az előadásban olyan szegedi színészek is szerepelnek majd, mint Jakab Tamás, Szilágyi Annamária, Gömöri Krisztián, Janik László, Kárász Zénó, Rácz Tibor, Bánvölgyi Tamás és Csorba Kata.

Fotó: bookone.blog.hu