Színes programok a Fekete házban és a múzeumban

2016. 02. 23. 11:42

Színes programokkal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház a héten. Kedden Szabó András tart művészettörténeti előadást, ahol egy eredeti Luther-ősnyomtatvány is látható lesz. Szerdán néprajzi könyvbemutatóval, csütörtökön pedig Szalon-esttel várják az érdeklődőket.

Színes programok a Fekete házban és a múzeumban

Színes kulturális programokat kínál a Móra Ferenc Múzeum az érdeklődőknek ezen a héten. Február 23-án, kedden 17 órakor indul útjára Szabó András „Rajzoló fejedelmek” című művészettörténeti előadás-sorozata. Az első alkalom címe „Lucas Cranach, Luther barátja”, az előadáson a reformáció-kori grafikusmester pályafutása mellett egy eredeti Luther ősnyomtatványt is megismerhetünk.

Szerdán 17 órakor könyvbemutató veszi kezdetét: „A néprajzi tanulmányok Apátfalváról” című kötet szerzőivel Dr. Simon András néprajzi tanszékvezető beszélget a díszteremben. A rendezvényen fellépnek a Szeged Táncegyüttes művészei is.

Csütörtökön, február 25-én délután 5 órakor ismét Szalon-estet tartanak a Fekete házban. A sorozat második vendége Sándor János lesz: a kétszeres Jászai Mari-díjas színházi rendező „Nevető színháztörténet” címmel oszt meg érdekes történeteket, anekdotákat a nagyérdeművel.