Márciusig látható az Afrika-kiállítás

2016. 01. 20. 11:02

A téli szünet után pénteken újranyitnak a Móra-múzeum és kiállítóhelyei, az elmúlt év egyik legsikeresebb, a Csak a jó meleg Afrika! című időszaki tárlatának nyitva tartását pedig meghosszabbították március 15-ig.

Márciusig látható az Afrika-kiállítás

Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény sajtóreferense szerint a családok és az iskolás csoportok kedvence lett az afrikai vadont megidéző kiállítás, melyet nyári megnyitója óta 15 ezren látták. A siker apropóján a közgyűjtemény megegyezett a szatmárnémeti múzeummal - ahonnan a kollekció legnagyobb része érkezett - a tárlat nyitva tartásának meghosszabbításáról.

A kiállítás az afrikai szavannák világát mutatja be. A látogatók maszáj házba térhetnek be, a gyerekeket szurikáta-bujkáló, afrikai játékok és sok-sok izgalmas feladvány várja.

Péntektől újra látogatható a szegedi Kultúrpalota egy másik népszerű időszaki kiállítása, Bolygón innen, Földön túl című tárlat is, melyen a látogatók bejárhatják Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regényének minden fontosabb helyszínét. Vulkánt pucolhatnak, naplementéket nézegethetnek, megismerhetik a rózsát, a rókát, a lámpagyújtogatót és az összes legendás szereplőt. A tárlaton láthatók a könyvhöz készült legendás illusztrációk, valamint bemutatják az író egyik kedvenc télikabátját is, melyet a második világháború elején használt.