Címoldal

Szabadtéri: idén is tarol az István, a király

2013. 02. 23. 14:00 | PDF | Nyomtatható változat

szegedi szabadtéri játékok, istván a király, jegyeladás, népszerűség

Továbbra is az István, a király a legnépszerűbb produkció a 2013-as Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán. Az érdeklődők gyorsaságban egymásra licitálva próbálnak helyet foglalni maguknak az augusztus 17-i és 18-i előadásokra. Olyan mértékben kapkodták el a rockoperára a jegyeket, hogy van olyan előadásnap, amelyre már csak más produkciókkal együtt lehet megvásárolni a belépőket.

Szabadtéri: idén is tarol az István, a király
Népszerű a REÖK-színház is
A szabadtériéhez hasonló helyzet alakult ki a REÖK-ben is. Három izgalmas produkciót hirdetett meg a központ az elkövetkezendő hónapokra, ezek közül kettőre – a Gondnokra és a Szkalla lányokra – már minden jegy elfogyott. A Mohácsi János rendezésében színre kerülő A Dohány utcai seriffre korlátozott számban még lehet belépőt vásárolni. Ez az előadás igazán különleges, hiszen teljes sötétben játszódik.

Már hónapokkal ezelőtt olyan mértékben ugrott meg a jegyeladás a nemzeti rockoperára, hogy az összesen eladható 8 ezer darab jegy majdnem fele már gazdára talált. A kultikus darab szerelmesei már most biztosítani akarják maguknak a nyár végi programot. A mai állás szerint a szombati előadásnapra, jó helyre már csak bérletben tudják megváltani belépőiket az érdeklődők. Hasonlóan alakul a vasárnap is, bár ott még némileg több lehetőség kínálkozik. 

Az Alföldi Róbert rendezésében színre kerülő István, a király-produkció egyébként a Verdi–Wagner Operagálával és a Kung-fu legendával kapható bérletben, illetve természetesen tartalmazza az évados, vagyis az összes Dóm téri bemutatót magában foglaló Fesztivál-bérlet is. 

Annak ellenére áll ilyen jól a szabadtéri előadás, amely a nemzeti mű 30 éves jubileumára készül, hogy eddig csak minimális információt árultak el róla az alkotók. Az már tudható, hogy Alföldi Szörényi Levente és Bródy János szerzőkkel megegyezve egy kortárs szemléletű produkciót álmodott színpadra – amely megközelítés egyébként az ősbemutatót is jellemezte. 

Kiszivárgott az is, hogy a régi stábból Varga Miklós és Nagy Feró is vállalt egy-egy szerepet az augusztusi bemutatóban, illetve az is, hogy Novák Péter is fellép az előadásban a Táltos szerepében. A teljes szereposztás március elején lesz nyilvános. Nem biztos, hogy érdemes megvárni azt az időpontot a jegyvásárlással. 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!