Címoldal

Pénzügyi visszaélés a Dél-Alföldi Fejlesztési Zrt-nél

2011. 04. 19. 19:10 | PDF | Nyomtatható változat

dobó lászló

A Fidesz az elmúlt hónapokban egyetlen szempontot figyelembe véve nevezett ki új vezetőket: a párthoz való lojalitás alapján. Szinte minden önkormányzati tulajdonú vagy résztulajdonú céget fideszes sógor, koma, pártkáderek vezetnek, sok esetben volt önkormányzati és országgyűlési képviselők – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Nagy Sándor önkormányzati képviselő, a Szabad Város Frakció tagja.  

A képviselő elmondta: a napokban az első visszaélésre is fény derült az egyik cégnél. Szeged kisebbségi tulajdonosa a Dél-Alföldi Fejlesztési Zrt-nek, amelyet december 18. óta Dobó László volt fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselő vezette. Nemrégiben ellenőrzés volt a cégnél, amely során megállapították: Dobó László vezérigazgató 11 tételben, február 4. és március 28. között több mint 6,6 millió Ft-ot, a cég befektetési igazgatója, Molnár Levente pedig januárban, két tételben másfélmillió forintot vett fel a DARF Zrt. kasszájából. Ezeket az összegeket magyarázatuk szerint munkabér-előlegként vették fel, bár a pénztárbizonylatokon nem szerepel az előleg konkrét célja és a visszafizetés határideje. A vizsgálat során az sem derült ki, hogy a két vezetőnek miért volt szüksége a pénzre. Az ellenőrzés eredményével szembesülve a vezérigazgató a szabálytalanul felvett pénzt visszafizette és április 8-án lemondott tisztségéről.
Nagy Sándor 
hangsúlyozta: „Idevezet az, ha a Fidesz zsákmányként kezeli a városi és állami vagyont. Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy az ügyben tegyen büntető feljelentés.”
Az ügy kapcsán Dobó László nem kívánt nyilatkozni a sajtónak.
 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!