Címoldal

Vasutas véradás

2011. 04. 19. 18:36 | PDF | Nyomtatható változat

véradás, máv

Évszázados hagyománya van a vasutas kultúrában a szolidaritásnak, és annak talán legszebb, legemberibb megnyilvánulásának: a véradásnak. Évente legalább hat alkalommal szervezik meg a MÁV-osok – utasaikra és a városok segítőkész lakóira is számítva - „kihelyezett” véradásaikat állomásaikon, üzemi épületeikben, vasutas művelődési házaikban és a Vérellátó Központokban.  

Vasutas véradás
A március 15-i négynapos ünnepek alatt 500 közúti baleset történt az országban, közöttük több súlyos, vért - és vérkészítményt igénylő sajnálatos tragédia is előfordult.
A rászorulók megmentése, és a húsvéti ünnepek alatti biztonságos vérellátás elősegítése érdekében, a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal karöltve:
Regionális Vasutas Véradó Napokat szerveznek áprilisban a dél-alföld három megyéjének fontosabb állomásain, Művelődési Házaiban és városaiban. Április 20-án (szerda) 13. 00 és 16. 00 óra között Szegeden, a Nagyállomás földszinti utascsarnokában lesz véradás.
Személyi igazolványukat, TAJ-és lakcímkártyájukat és – ha van – véradó igazolványukat feltétlenül vigyék magukkal az érdeklődők. A véradóknak – a szokásos ajándékokon túl – a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága, külön ajándékkal is kedveskedik. Véradásokat ajándékaikkal Szegeden a NISSAN Hovány autószalon is támogatja.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!