Címoldal

Botka László szerint ma is aktuális a 12 pont!

2011. 03. 16. 04:53 | PDF | Nyomtatható változat

2011. március 15., botka lászló

A szokásos helyszínen ünnepelték március 15-ét a szegediek, az önkormányzat a Klauzál térre, a Kossuth szobor elé várta a város lakóit. A zsúfolásig megtelt téren, a gyönyörű napsütésben a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek, a Pavane Tánegyüttesnek és a Fricsay Ferenc Koncert fúvószenekarnak a műsorát láthatták az ünneplők.

Botka László szerint ma is aktuális a 12 pont!
Az ünnepi beszédet Botka László polgármester mondta el, aki szerint ma nehezen nézhetnénk az 1848-as hősök szemébe. Hangsúlyozta, 2011-ben ismét aktuális lett a 12 pont, 163 év után újra a szabad sajtótért kell szót emelni. Emellett ugyan úgy most is szót kell emelnünk a törvény előtti egyenlőségért és a közös teherviselésért, amiért a Márciusi Ifjak is harcba szálltak, tette hozzá a polgármester.
Botka László hangsúlyozta: Európa szégyenpadjára kerültünk, pedig a múltunk és elődeink miatt nem ezt érdemelnénk. A város első embere azt is mondta, a 12 pont a demokráciára, a szabadságra és nem utolsó sorban a hazaszeretetre épít. Ez a múlt viszont olyan jelent érdemelne, ahol a kormány nem elválasztja az embereket, nem osztja őket rosszakra és jókra, hanem inkább egyesíti a nemzetet.
A polgármester ünnepi beszéde után a pártok és civil szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat a Kossuth szobrának talapzatánál.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!