Címoldal

Szeged érdekében együtt kell működni

2011. 03. 02. 04:14 | PDF | Nyomtatható változat

A város költségvetési rendeletének elfogadása után értékelés és jövő tervezés következik- kezdte sajtótájékoztatóját ma az MSZP szegedi önkormányzati frakciójának vezetője.

Szeged érdekében együtt kell működni
Elfogadták a költségvetést
A szegedi önkormányzati képviselők 26 igen, 2 nem és egy tartózkodás mellett pénteken elfogadták a megyeszékhely 67,5 milliárdos költségvetését. A 2011-es büdzsére Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik, valamint Kosik Dénes, a Fidesz-KDNP képviselője szavazott nemmel, míg az LMP-s Szentistványi István tartózkodott.
Kozma József az értékeléssel kapcsolatban elmondta, hogy a költségvetés elfogadása minden szegedi lakosnak az érdekét szolgálja. A politikus szerint a polgármester ennek reményében nyújtotta be a javaslatot, a Botka Lászlót a költségvetési ügyben támogató képviselők pedig semmi olyan alkuban nem voltak hajlandóak részt venni, amely a szavazati jogért cserébe valamit kért volna. A Fidesz oldaláról ugyanakkor azt kell látni, hogy az LMP és a Jobbik támogatásával nem lehet a baloldal és a polgármesterrel való együttműködést megtagadni - tette hozzá a politikus. A Jobbikra nem számíthatott a jobb oldal, bizonyosodott be a február 25-ei ülésen.
A legnagyobb tanulságnak azt tartja a politikus, hogy a polgármestert támogató MSZP-nek és a Fidesz- KDNP-nek össze kell fognia, együtt kell működnie a jövőben, mivel a külön mutyik mentén nem biztosítható a többség. Kozma József szerint ezt be kell látnia a Fidesznek is. A szocialista politikus szerint ezt végig kell gondolni a másik oldalnak és elfogadni Botka László polgármester ajánlatát, vagyis a politikus ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz- KDNP-nek be kell tölteni a felajánlott alpolgármesteri pozíciót, ily módon is felelősséget vállalva a város vezetésében.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!