A jövő szempontjából fontos a Nagykörút átépítése

2011. 02. 24. 05:21

A város 500 millió forint pályázati pénzt nyert el a Nagykörút tömegközlekedési sávjának kialakítására. Azonban a beruházás és az elnyert pénz is veszélybe került, mivel a Fidesz a költségvetéshez benyújtott egyik módosító indítványukban a projektet elhagyását javasolják. Nagy Sándor önkormányzati képviselő, a Szabad Város Egyesület elnöke ma sajtótájékoztatón állt ki a Nagykörút átépítése mellett.

A politikus hangsúlyozat, most kell eldönteni, hogy milyen városban szeretnénk élni 20 év múlva és most kell meghozni azokat a döntéseket, amelyek élhető várost teremtenek, aminek fontos rész a működőképes tömegközlekedés. Nagy Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegediek 47 %-a naponta a tömegközlekedést választja, éppen ezért szükséges fejleszteni azt.
A képviselő kiemelte, a Nagykörúti beruházás több szempontból is hasznos. Egyrészt a buszok és trolik utasai gyorsabban juthatnak el céljukhoz, a gyalogosok járdasziget védelmében kelhetnek át a 6-7 sávos úton, valamint a kerékpárosok is végre közlekedhetnek a Nagykörúton. Emellett az autósok számára megmarad a jelenlegi kapacitás és nem nő tovább az autós forgalom, de a környéken lakóknak is jobb lesz, hisz messzebb kerülnek a zajos megállók, továbbá pótolják a hiányzó fákat is.
Nagy Sándor hangsúlyozta: a Szabad Város Egyesület továbbra is támogatja azokat a projekteket, amelyek az élhető, fenntartható városért épülnek, és ezért támogatja a Nagykörút átépítését is.