Címoldal

Még mindig nincsenek bizonyítékok!

2011. 02. 20. 08:02 | PDF | Nyomtatható változat

Még mindig nincsenek bizonyítékok!Továbbra sem lehet tudni, hogy milyen bizonyítékok alapján állított a Jobbik képviselője Keresztúri Farkas Csaba keddi sajtótájékoztatóján, hogy a Szegedi Környezetvédelmi Kft-nél pénzügyi szabálytalanságok történtek volna.

Továbbra sem lehet tudni, hogy milyen bizonyítékok alapján állított a Jobbik képviselője Keresztúri Farkas Csaba keddi sajtótájékoztatóján, hogy a Szegedi Környezetvédelmi Kft-nél pénzügyi szabálytalanságok történtek volna.

A politikus szerint a cégnél több tízmillió forintot fizettek ki a vállalat több vezetőjének a saját, vagy családtagjaik nevén szereplő cégeken keresztül többek között bérszámfejlesztési koncepció kidolgozására, irattári háttéranyag készítésére, vagy piackutatásra. Keresztúri szerint azonban nem csak a régi vezetés felelős az ügyben, hanem a jelenlegi igazgató Makrai László is, aki abban az időszakban a Fidesz delegáltjaként a cég Felügyelő Bizottságának az elnöke volt.
Makrai László Makrai visszautasítja a vádakat, elmondása szerint az elvégzett vizsgálatok szerint 2007 és 2010 között ilyen kifizetések nem történtek és ő azóta újabb vizsgálatot rendelt el, amely továbbra sem tárt fel semmilyen visszaélést. A cégvezető hangsúlyozta, hogy többek között az Adóhivatal vagy a Számvevőszék is folyamatosan ellenőrizte a céget, de eddig ők sem találtak szabálytalanságot.
Gyimesi László Gyimesi László, az önkormányzati cégeket, többek között a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft-t is ellenőrző Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Bizottság elnöke szintén nem tud ilyen visszaélésekről. A politikus elmondta, hogy jelenleg még zajlik a vizsgálat, az elkészült anyagokat először ő kapja meg és terjeszti a bizottság elé. Azonban a szakértők még mindig dolgoznak és amíg a bizottság jelentése nem készül el, addig nem lehet megerősíteni sem cáfolni a Jobbik által felvetett állításokat.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!