Címoldal

Cáfol Keresztúri Farkas Csaba

2011. 02. 19. 05:58 | PDF | Nyomtatható változat

Cáfol Keresztúri Farkas CsabaA Jobbik önkormányzati képviselője, Keresztúri Farkas Csaba kedden tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, pártjának dokumentumok jutottak a birtokába, amelyek szerint a Szegedi Környezetvédelmi Kft-nél el nem végzett munkák után fizettek ki pénzeket olyan cégeknek, amelyek a Kft. vezetőinek, vagy családtagjaiknak érdekeltségébe tartoztak. A tájékozatón azonban a sajtó képviselőinek nem mutatott olyan dokumentumot, amely a vádakat alátámasztotta volna. Az üggyel kapcsolatban az MSZP képviselő csoportja egy közleményt juttatott el a sajtónak.

A Jobbik önkormányzati képviselője, Keresztúri Farkas Csaba kedden tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, pártjának dokumentumok jutottak a birtokába, amelyek szerint a Szegedi Környezetvédelmi Kft-nél el nem végzett munkák után fizettek ki pénzeket olyan cégeknek, amelyek a Kft. vezetőinek, vagy családtagjaiknak érdekeltségébe tartoztak. A tájékozatón azonban a sajtó képviselőinek nem mutatott olyan dokumentumot, amely a vádakat alátámasztotta volna. Az üggyel kapcsolatban az MSZP képviselő csoportja egy közleményt juttatott el a sajtónak.

A sajtótájékoztatón elhangzottakat és a közleményt itt olvashatják.

Cáfol Keresztúri Farkas CsabaKeresztúri Farkas Csaba pénteken közleményt juttatott el szerkesztőségünknek, amelyben reagál a szocialista vádakra.

"Az elmúlt 8 évhez hasonlóan az MSZP csúsztat, hazudik. Egy könyvvizsgáló nem vizsgálja, és nem is tudja vizsgálni, hogy egy szerződés alapján megtörtént-e a gazdasági esemény, valós volt-e a teljesítés, vagy azt, hogy a teljesítés a piacon elfogadott áron történt-e!

Másrészről, igen, az IKV felügyelő bizottságának tagja vagyok havi 0 Ft-ért. Ez a szavazatom magas ára?

Nincs feleségem, illetve nincs sógorom az IKV igazgatóságban és nem én, hanem a Jobbik szegedi szervezetének elnöksége döntött a párt által a szegedi önkormányzati cégek felügyelő bizottságában és az igazgatótanácsában jelölt személyekről.

Az Ifjúsági Ház korábbi vezetése által kötött rendkívül előnytelen szerződésekről valóban tájékozódtam háromszor az ügyvezetőnél, mint tettem azt más, önkormányzati cégek vezetőinél is, de soha semmilyen utasítást, kérést nem osztottam ki az Ifjúsági Ház egyetlen alkalmazottjának sem. Amennyiben az MSZP másról tud, tegyen a Munkaügyi Hivatalnál bejelentést, mert ez így alaptalan rágalom. Örömmel állok ilyen vizsgálat elé.

Ha azért vagyok nincstelen, mert ingatlannal nem rendelkezem akkor ezt vállalom. Pár millió magyar, mint én ugyancsak nincstelen és lesznek is még többen - köszönhetően az MSZP népnyúzó politikájának - ha elveszi lakásukat a bank.

Testvérem 50%-ban tényleg érdekelt egy építőipari cégben, amely az elmúlt 6 évben többek között panelházak felújítására szerződött azok mind jobb, mind baloldali politikai beállítottságú lakóival az egész országban egyaránt, de itt a felek nem a politikai hovatartozásukra tekintettel szerződtek. Ebben az esetben az eredmény, és a munka számít. Az államnak vagy önkormányzatnak a kivitelező kiválasztásában semmilyen beleszólása nem volt, ha lett volna, akkor Botka László ezeket MSZP közeli cégek holdudvarának próbálta volna juttatni, mint tette azt valamennyi szegedi beruházásnál, ha tudta.

Valótlan állítás továbbá az, hogy bármilyen vállalkozásban tulajdonos lennék. Vagyonnyilatkozatomban helyesen szerepelt és szerepel az, hogy nem vagyok tulajdonos semmilyen gazdasági társaságban és a fentebb említett társaságban soha nem is voltam. A mai napon az önkormányzat Jogi Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága kérelmemre megszavazta vagyonnyilatkozatom vizsgálatát, és az MSZP frakcióját a következő ülésére megidézte, hogy kijelentéseiket igazolják. Kíváncsian várom bizonyítékaikat.

Jó hírnevem megsértése miatt egyebekben eljárást kezdeményeztem az MSZP sajtóközleményében megjelölt valótlan állítások miatt.

A Szeged kis BKV-ja kapcsán tett nyilatkozatomra kiadott MSZP sajtóközleménynek a hazugságai, valótlansága, alpári stílusa és családom besározásának kísérlete kapcsán azonban világos, hogy megijedt a szegedi MSZP és elkezdett félni, hogy előkerülhetnek a szegedi Hagyók és Zuschlagok is.”

dr. Keresztúri Farkas Csaba"

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!