Címoldal

Elmaradt a Vagyongazdálkodási Bizottság ülése

2011. 02. 19. 05:10 | PDF | Nyomtatható változat

Nagy SándorA Fideszes és Jobbikos képviselők távolmaradása miatt meghiúsult a Vagyongazdálkodási Bizottság csütörtöki ülése. Nagy Sándor önkormányzati képviselő, a Szabad Város Egyesület elnöke elmondta, az ülésen a város élete szempontjából kiemelt jelentőségű napirendként a 2011-es szegedi költségvetést tárgyalták volna, több más fontos közgyűlési téma mellett.

A Fideszes és Jobbikos képviselők távolmaradása miatt meghiúsult a Vagyongazdálkodási Bizottság csütörtöki ülése. Nagy Sándor önkormányzati képviselő, a Szabad Város Egyesület elnöke elmondta, az ülésen a város élete szempontjából kiemelt jelentőségű napirendként a 2011-es szegedi költségvetést tárgyalták volna, több más fontos közgyűlési téma mellett.

Nagy SándorA politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a bizottsági vita az előterjesztésekkel kapcsolatos kérdések tisztázásának, a módosító indítványok megtárgyalásának legfontosabb terepe, a közgyűlési döntések előkészítésének része. Ráadásul a Bizottságnak hatalmas, december 16. óta halmozódó hátraléka van egyedi lakásügyekben (pl. garzonlakás, szociális lakás bérlői ügyek), és így ezek is tovább halasztódnak.

Az ülésen előre be nem jelentett módon hiányzott Póda Jenő, Dr. Keresztúri Farkas Csaba és Dr. Sulyok Róbert, előzetesen kimentette magát az ülést összehívó elnök, Dr. Bohács Zsolt. Az MSZP és a Szabad Város Egyesület delegáltjai megjelentek az ülésen. Nagy Sándor hangsúlyozta: „Különösen cinikusnak érezzük Póda Jenő magatartását, aki arra talált időt, hogy sajtótájékoztatón a költségvetéssel kapcsolatos ÁSZ jelentés félreértelmezésével foglalkozzon, de nem vett részt a költségvetésről szóló bizottsági ülésen, ami képviselőként kötelessége lett volna.”
 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!