Címoldal

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Jobbik önkormányzati képviselője

2011. 02. 16. 05:24 | PDF | Nyomtatható változat

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Jobbik önkormányzati képviselőjeKeresztúri Farkas Csaba kedd délután tartott sajtótájékoztatót a Városháza előtt, ahol bejelentette, pártjának olyan dokumentumok jutottak a birtokába, amelyek szerint a Szegedi Környezetvédelmi Kft-nél el nem végzett munkák után fizettek ki pénzeket olyan cégeknek, amelyek a Kft. vezetőinek, vagy családtagjaiknak érdekeltségébe tartoztak.

Keresztúri Farkas Csaba kedd délután tartott sajtótájékoztatót a Városháza előtt, ahol bejelentette, pártjának olyan dokumentumok jutottak a birtokába, amelyek szerint a Szegedi Környezetvédelmi Kft-nél el nem végzett munkák után fizettek ki pénzeket olyan cégeknek, amelyek a Kft. vezetőinek, vagy családtagjaiknak érdekeltségébe tartoztak.

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Jobbik önkormányzati képviselőjeA képviselő szerint az ügyben felelősség terheli a jelenlegi ügyvezető igazgatót, Makrai Lászlót is, aki abban az időszakban a cég felügyelőbizottságának elnöke volt. A vádakat az ellenzéki politikus dokumentumokkal egyenlőre nem támasztotta alá, de a birtokunkba került iratok szerint 2007-ben lefolytattak egy vizsgálatot a cégnél, amely semmilyen visszásságot és szabálytalanságot nem tárt fel. Makrai László a sajtónak ezt megerősítette és hangsúlyozta, az elmúlt hetekben átvizsgálta a cég és nem találta nyomát semmilyen hasonló szabálytalanságnak.

A sajtótájékoztatón az nem derült ki, hogy Keresztúri Farkas Csaba a Gyimesi László által vezetett Gazdasági Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság tagjaként nyilatkozott, illetve az sem, hogy a bizottság vizsgálata alapján jutott arra a következtetésre, hogy visszaélések voltak a cégnél.

A sajtótájékoztatóval kapcsolatban az MSZP szegedi frakciója a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

„A Frakció javasolja a sajtó munkatársainak, hogy kérdéseikkel forduljanak Makrai Lászlóhoz, a Fidesz-Jobbik által frissen kinevezett új ügyvezető igazgatóhoz, aki az elmúlt időszakban, mint a Környezetgazdálkodási Kft felügyelő bizottsági tagja teljes vagyonával felelt a cég gazdálkodásáért.

Egyébiránt az említett ügyekben a cég felügyelő bizottsága átfogó vizsgálatot kezdeményezett könyvvizsgáló bevonásával, amelynek eredményeként megállapította, hogy „a vizsgált könyvelési tételek mindegyike kapcsolódott a társaság tevékenységéhez, a társaság érdekében felmerült jogos kiadásnak minősíthető, az ésszerű gazdálkodás követelményeivel összhangban áll.”

Keresztúri Farkas Csaba rágalmaz, s e rágalmakkal a Jobbik szegedi képviselője annak a szerepnek kíván megfelelni, amely a Fidesz-Jobbik szegedi paktumának értelmében lehetővé teszi saját holdudvarának pozíciókhoz juttatását. A képviselő egyetlen szavazatáért cserébe magas árat szabott. Így például az IKV felügyelő bizottságának tagja, miközben sógorát a cég igazgatóságában juttatta helyhez.

Az Ifjúsági Ház élére kinevezett ügyvezető olyan jó ismerőse, hogy korábban Keresztúri feleségének cégénél dolgozott. Talán ennek is köszönhető, hogy Keresztúri Farkas Csaba mint tulajdonos jár el a köztulajdonban álló Ifjúsági Házban, ahol személyesen hallgatja meg az alkalmazottakat és utasításokat osztogat.

Ugyanez a Keresztúri Farkas Csaba vagyonnyilatkozatában „nincstelennek” vallja magát, miközben családja építőipari vállalkozásban érdekelt, amellyel az elmúlt években mintegy 1,5 milliárd forint értékű társasházi megrendeléshez jutottak a panelprogram kapcsán. Egy másik építőipari vállalkozásban tulajdonos is, ezt azonban elfelejtette feltüntetni vagyonnyilatkozatában.”

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!