Címoldal

Szegeden is tüntetnek a sajtószabadságért

2011. 01. 26. 04:21 | PDF | Nyomtatható változat

Szegeden is tüntetnek a sajtószabadságértJanuár 14-én pénteken tízezernél is többen gyűltek össze, hogy tüntessenek a december utolsó napjaiban elfogadott médiatörvény ellen. Az akciót a Facebook-on létrehozott „Egymillióan a magyar sajtószabadságért” oldal szervezte, amelynek jelenleg több mint 76 ezer tagja van a világhálón. A szervezők már akkor megígérték, hogy a tiltakozást folytatják majd.

Január 14-én pénteken tízezernél is többen gyűltek össze, hogy tüntessenek a december utolsó napjaiban elfogadott médiatörvény ellen. Az akciót a Facebook-on létrehozott „Egymillióan a magyar sajtószabadságért” oldal szervezte, amelynek jelenleg több mint 76 ezer tagja van a világhálón. A szervezők már akkor megígérték, hogy a tiltakozást folytatják majd.

Szegeden is tüntetnek a sajtószabadságértCsütörtökön újra várják azokat, akik szerint az elfogadott médiaszabályozás ellentétes a sajtószabadsággal és veszélyezteti a médiumok szabad működését. Budapest mellett több vidéki városban is lesz tiltakozás. A hírek szerint Pécsen, Gyulán és Szegeden is tüntetni fognak. A Tisza parti rendezvény 16 órakor kezdődik, a Dugonics téri demonstráció mottója: "Tegyük hajóra a médiatörvényt! ". A szervezők azt kérik, hogy minden szegedi tiltakozó vigyen magával papírhajót, mert a tüntetés végén jelképesen útjuk bocsájtják azokat a téren található szökőkútban. - tervezik a csongrádi civilek, szintén internetes felhívásukban.

A tüntetés Facebook oldala: Itt érhető el.
"Egymillióan a magyar sajtószabadságért" Facebook oldala: Itt érhető el.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!