Címoldal

Csökkent az önkormányzati feladatok normatív támogatása

2011. 01. 23. 04:25 | PDF | Nyomtatható változat

Csökkent az önkormányzati feladatok normatív támogatásaA központi költségvetés 2011-ben reálértéken 6 százalékkal kevesebb forrást biztosít az önkormányzati feladatok ellátására, a város működtetésére, mint tavaly - jelentette ki Botka László polgármester a Közéleti Kávéház évadnyitó rendezvényén.

A központi költségvetés 2011-ben reálértéken 6 százalékkal kevesebb forrást biztosít az önkormányzati feladatok ellátására, a város működtetésére, mint tavaly - jelentette ki Botka László polgármester a Közéleti Kávéház évadnyitó rendezvényén.

Csökkent az önkormányzati feladatok normatív támogatásaA formálódó szegedi költségvetés legfontosabb célja az önkormányzat működőképességének biztosítása és az önerő előteremtése az uniós támogatással megvalósuló fejlesztésekhez - mondta a politikus. A polgármester kiemelte, hogy Szeged gazdaságában meghatározó szerep jut azoknak a szolgáltató cégeknek, amelyeket a leginkább sújtanak a válságadók. A gazdasági előrejelzések alapján ez a foglalkoztatási helyzet romlását eredményezi majd a csongrádi megyeszékhelyen - tette hozzá.

Botka László úgy fogalmazott: az őszi helyhatósági választáson a szegediek együttműködésre kötelezték a közgyűlést -, amelyben önállóan egyik pártnak sincs többsége - és a polgármestert. Ha a polgármester és a közgyűlés nem tud közös nevezőre jutni, arra csak a város mehet rá - mondta a politikus. Véleménye szerint az, hogy a város és az ország vezetése más pártállású, nem okozhat hátrányt Szegednek, hiszen a fejlesztések zöme uniós forrásból valósul meg. A város következő tíz évének legfontosabb beruházása lesz az angol nevének rövidítése alapján (Extreme Light Infrastructure) ELI-nek nevezett lézer-kutatóközpont megépítése. A tudományos fejlesztés a város történetében csak az egyetem Szegedre költözéséhez fogható - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: mintegy három-öt hónapra van szükség a végleges tervek elkészítéséhez, ezt követően indulhat el a mintegy 65 milliárd forintba kerülő kivitelezés.

A városban folytatódni fognak a tömegközeledés fejlesztését célzó beruházások: elindul a 4-es és folytatódik az 1-es villamosvonal rekonstrukciója, a trolik és a buszok számára közös sáv épül a Nagykörúton, és négysávosra bővítik a Vásárhelyi Pál utcát - közölte Botka László.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!