Címoldal

"Az a baj, hogy nem Szeged érdekében cselekszenek"

2010. 12. 17. 05:13 | PDF | Nyomtatható változat

Az a baj, hogy nem Szeged érdekében cselekszenekMint már hírt adtunk róla, a pénteki közgyűlésen a Fidesz képviselői, a Jobbik egy szavazatával kisegítve leváltották 8 önkormányzati cég vezetőjét. A kialakult helyzetről Botka László polgármester a szeged.hu-nak azt mondta, a Fidesz-Jobbik koalíció, minden nyilatkozatától függetlenül, nem a város fejlődése érdekében cselekszik, őket csak a város vagyona érdekli.

Mint már hírt adtunk róla, a pénteki közgyűlésen a Fidesz képviselői, a Jobbik egy szavazatával kisegítve leváltották 8 önkormányzati cég vezetőjét. A kialakult helyzetről Botka László polgármester a szeged.hu-nak azt mondta, a Fidesz-Jobbik koalíció, minden nyilatkozatától függetlenül, nem a város fejlődése érdekében cselekszik, őket csak a város vagyona érdekli.

Az a baj, hogy nem Szeged érdekében cselekszenekHangsúlyozta, országosan is példátlan, hogy titokban kiválasztott, ismeretlen személyeket bíznak meg cégek vezetésével, olyanokat, akiknek sem vezetői, sem szakmai tapasztalatai nincsenek. Botka László cáfolta azt a Fideszes vádat, hogy 2002-ben a szocialista városvezetés hasonlóan járt el.

Elmondta, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.-t Szabó Ferenc 18 évig vezette, Pusztai Lajos pedig 15 évig állt a Piac Kft. élén. Az Ifjúsági Ház akkori vezetője kitöltötte mandátumát 2005-ig és utána nevezték ki az új igazgatót. A Szegedi Közlekedési Társaság élére pályázat útján választották ki Dózsa Gábort. A Városkép Kft., a Városi Televízió és a Szeged Pólus Kft. pedig új cégek, így ott nem is volt vezetőváltás. Az IKV éléről az előző vezető pedig közös megegyezéssel távozott.

{loadposition botkafacebook}

A polgármester azt is elmondta, az embereket nem az rázza meg, hogy leváltották a cégek vezetőit, hanem az a módszer, ahogy intézik ezt az ügyet. Véleménye szerint a szegedieket felháborított ez az eljárás és különféle fórumokon egyre többen adnak hangot elégedetlenségüknek. Botka László hangsúlyozta, amennyiben a Fidesz tovább folytatja ezt a hatalmi arroganciát, Szeged nem fog tovább tűrni!

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!