Címoldal

Tényleg lehet 300 ezer fölött keresni az Aldiban? Igen, de...

2018. 01. 10. 11:37 | PDF | Nyomtatható változat

aldi, állás, munka, álláshirdetés, munkaerőpiac, kereskedelem, munkaerőhiány

Van pár feltétel, aminek meg kell felelni. És nincs is eldugva az apró betűs részben.

Tényleg lehet 300 ezer fölött keresni az Aldiban? Igen, de...

Szeged mindkét Aldi áruházában – kis túlzással – írásunk elolvasása után akár rögtön munkába is állhat. Ugyanis mind a Móravárosi körúton, mind a Szeged Plazában lévő boltjukban vannak üres állások, többféle pozícióra is.

Mi ez, reklámcikk?

Nem, inkább csak az „Aldin keresztül” fölhívjuk a figyelmet arra, a nagy betűmérettel kiírt lényeg mellett van kettes, sőt akár hármas, négyes számú lényeg is egy-egy álláshirdetésnél.

Az, hogy munkaerőhiány van a kereskedelemben is, nem újdonság. Az viszont már igen, hogy a cégek nem az állásinterjúk végén „okosban” megbeszélve egyeznek meg a leendő dolgozóikkal, hanem azzal kezdik a plakátokon, nálunk ennyit kapsz. Csillag.

Itt van az első kereseti lehetőség, rögtön a nulladik napon. Megkeresni a hirdetésen, hogy a csillag mögött milyen lényegi dolgokra kell fölkészülni.

Az egyik ilyen lehet a foglalkoztatás mikéntje. Mert az igaz, hogy napi nyolc órára kijön a kiírt pénz, de ha heti harmincöt vagy harminc órára vesznek föl, akkor a végén egyértelműen kevesebb érkezik a bankszámlára. Szintén a csillag környékén sorolják föl a különböző műszakpótlékokat, egyáltalán a munkarendet, azt, hogy van-e cafeteria, és ha igen, akkor az mennyi és milyen, térítik-e a munkába járást, ha igen, akkor csak a vidékieknek, vagy a szegedi buszbérletet, vagy annak egy részét is állják-e esetleg.

Azaz, nem árt végigolvasni ezeket is, végiggondolni, majd ezután dönteni.

Szegeden az áruházlánc mindkét boltjában van üres állás: részmunkaidős bolti eladókat, árufeltöltőket és teljes munkaidős üzletvezetőket keresnek. Közülük utóbbiak azok, aki biztosan 300 ezer forint fölött kereshetnek.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!