Címoldal

Nem lacafacázott, belevágta a mikrót a kukába!

2018. 01. 04. 14:45 | PDF | Nyomtatható változat

szemetelés, mikrosütő, környezetvédelem, hulladékudvar, szegedi hulladékgazdálkodási nkft.

Lusták vagyunk, nem kérdés: valaki nem vitte el a hulladékudvarba a mikrosütőt, hanem beledobta a konténerbe a ház előtt...

Nem lacafacázott, belevágta a mikrót a kukába!

Még a két ünnep között fotóztuk le a szelektív hulladékgyűjtő szigetet Tarjánban, és írtunk hozzá „népnevelő” cikket. Szükség volt, van és lesz rá. A Facebook-oldalunkon a hozzászólások is azt mutatták, örökzöld a téma, napról napra foglalkozni kell vele.

Ez derül ki abból is, hogy az egyik olvasónk egy másik elrettentő példát küldött be nekünk: szerdán vitte le a szemetet Felsővároson, és amikor eltolta a konténer tetejét, meglepődött és felháborodott. Innen az övé a szó:

„Díjmentesen megszabadulhatott volna a tönkrement mikrohullámú sütőjétől, ha elviszi az egyik hulladékudvarba, vagy akár meg is hirdethette volna az interneten, hogy ingyen odaadja, – mindenre vevők manapság az emberek –, mert már nem számít, mi működik, mi nem – DE NEM. Emberünk fogta, és belevágta egy felsővárosi kukába az elromlott mikróját! A majdnem teli konténerben alig maradt hely a mikrótól.

A tönkrement elektromos eszközöket, berendezéseket – kisebb háztartási gépeket, hűtőket, mikrókat, mobiltelefonokat, laptopokat satöbbi – nem lehet a kommunális hulladékba dobni! Ezeket a városi hulladékudvarokban lehet leadni, ahonnan a megfelelő gyűjtőbe kerülnek.”

 

Ön szerint miért dobta az illető a kukába a mikrót?
Lusta volt elmenni egy hulladékudvarig.
Fogalma sem volt arról, leadhatja ott, a hulladékudvarban, ingyen.
Jó helyen van az az utcai konténerben is, nem?!
made over here
 
 
 
 
 
 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!