Előzetesben az újévi gyilkosság gyanúsítottja

2018. 01. 03. 18:03

Megy minden a szokásos forgatókönyv szerint: harminc nap előzetes, kezdésnek.

Előzetesben az újévi gyilkosság gyanúsítottja

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája harminc napra annak a 29 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint újév napján meggyilkolta nála néhány évvel fiatalabb barátnőjét a Szatymazi utcában – közölte Hernádi Gyula, a gyanúsított ügyvédje az MTI-vel. A vajdasági, észak-bácskai Gunarason élő férfit emberölés bűntettével gyanúsítják.

A gyanú szerint a férfi hétfő délelőtt szóváltás után a lakásuk szobájában többször fejen ütötte szintén vajdasági barátnőjét, majd a sértett fejét a falba verte és a nyakát két kézzel leszorította. A bántalmazások következtében a nő a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de rövid idő múlva meggondolta magát, és a szomszédba becsöngetve mentőt és rendőrt hívott.

A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a magyar–szerb állampolgárságú, életvitelszerűen a Vajdaságban élő férfi előzetes letartóztatását. A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

(fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

* * *
 
Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!