Duplázzon rá a boldog új évre! Irány a román határ!

2017. 12. 31. 08:36

Kétszer akar pontban éjfélkor koccintani vagy csókolózni? Menjen Romániába, és szilveszterezzen valamelyik határ menti településen, ahol előbb jön el az éjfél, mint nálunk!

Duplázzon rá a boldog új évre! Irány a román határ!

Gergő és Dávid négy éve megcsinálta. Kocsiba vágták magukat, és szilveszter éjjelén átmentek Nagyszentmiklósra. A 12 ezres város 53 kilométerre van Szegedtől, és kevesebb mint egy óra alatt meg lehet tenni az utat.

Határinfók

A nagylaki és a kiszombori határátkelő nonstop üzemel. A rendőrség honlapja szerint nincs 15 percet meghaladó várakozás se kifelé, se befelé.

– Azért választottuk Nagyszentmiklóst, mert akárhányszor jártunk arra, se oda, se vissza nem kellett várnunk a kiszombori határátkelőn, soha nem volt háromnál több autó előttünk – indokolta Gergő, miért a Temes megyei városba mentek újévet köszönteni. A legfőbb ok persze az volt, hogy Romániában az időeltolódás miatt egy órával előrébb járnak.

 

– Úgy voltunk, jó buli a dupla éjféli köszöntés, kipróbáljuk. Ötven perc alatt ott voltunk. Fél 12-ig – román idő szerint – nem voltak nagyon a sétálóutcán, de aztán hirtelen özönleni kezdtek az emberek, és éjfél előtt öt-tíz perccel már körülbelül kétezren voltunk. A szépen kivilágított városháza előtt volt visszaszámlálás, majd tűzijáték. A magyar éjfélre már nem értünk volna vissza Szegedre, ezért bekanyarodtunk Makóra, ami ugyan kétszer akkora város, mint Nagyszentmiklós, mégsem volt ott semmi a főtér környékén. Ezért random bementünk egy kocsmába, és ott köszöntöttük a magyar újévet – mesélte Gergő.

Szeged és a román Nagylak (Nadlac) is körülbelül akkora távolságra van, mint Nagyszentmiklós, de Gergő szerint a nagylaki határátkelő forgalmasabb, és ott néha várni kell. – Szerintem a kiszombori határátkelő és Nagyszentmiklós a jó opció – adott tanácsot Gergő és Dávid azoknak, akik ma úgy gondolják, kipróbálják.

Miért csókolózunk pontban éjfélkor?

A hiedelem szerint ha pontban éjfélkor csókoljuk meg a szerelmünket, akkor csupa jó dolog fog történni velünk az új évben.

* * *
 
Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!