Címoldal

Lassan vége az  útfelújítási program második ütemének

2017. 12. 04. 20:52 | PDF | Nyomtatható változat

útfelújítás, útépítés, vi2017-12, tv, szgy

A legfontosabb beruházás a Felső Tisza-part aszfaltjának cseréje volt, emellett sorra kerültek olyan kis utcák és útszakaszok is, amelyek helyrehozatalát már korábban is tervezték. (videóval)

Lassan vége az  útfelújítási program második ütemének

Az önkormányzat ebben az évben majdnem 1 milliárd forintot fordít Szeged útjainak és járdáinak felújítására. A munkafolyamat első ütemében 10 utca készült el, a második ütem szeptember végén kezdődött, és 13 utcát érint a város szinte minden részén. A második ütemben szerepel többek között a Festő utca, továbbá a Felső Tisza-part, valamint a Szivárvány utca és a Sárosi utca egy-egy szakasza is megújul. A Bérkert utca macskaköves szakaszán a vízművek is dolgozott, ezt követően kerül rá az aszfaltréteg.

A munkálatokkal rövidesen végeznek, mert a kedvező időjárás miatt jól halad a kivitelező. Az idén a felújítások harmadik ütemének közbeszerzési eljárását is megindítják, amely további 5 utcát érint majd. Ezek a munkák már csak jövő tavasszal kezdődhetnek el. Az első két ütem munkálataira összesen 650 millió forintot költött az önkormányzat, a megmaradt pénzt a harmadik ütemre használják majd fel. 

 
A fotó illusztráció

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!