Címoldal

Sokba kerül a temetésminimum

2017. 11. 09. 19:46 | PDF | Nyomtatható változat

temetés, drágaság, temetkezési költségek, pénz, vi2017-11, tv, szgy

Sok családnak okoz gondot elhunyt rokonának temetkezési költsége. Szegeden egyre többen választják a hamvasztásos búcsúztatást, amelynek ára 200 ezer Ft-nál kezdődik. A koporsós temetések ennél is többe kerülnek. Az önkormányzat külön pénzkeretből, temetési segéllyel próbál segíteni azokon, akik nem tudják kifizetni ezeket az összegeket. (videóval)

Sokba kerül a temetésminimum

Szeretteink méltó eltemetése több százezer forintos tételt jelent, amelyet egyrészt a temetkezési költségek, másrészt a temetői díjak adnak ki. Egy hamvasztásos búcsú ára 200-250’000 Ft között van jelenleg Szegeden, az ár függ a kiválasztott urna típusától, illetve attól is, hogy melyik temetőben kívánják elhelyezni a hamvakat.

Azoknak, akiknek gondot okoz a meglehetősen magas összegek kifizetése, a szegedi önkormányzat próbál segíteni. Évente összesen 10 millió Ft-ot különítenek el temetési segélyre, amire több mint 300 kérvény érkezik minden esztendőben.

Abban az esetben, ha valaki a 30’000 Ft-os segítséggel sem tudja kifizetni a temetés költségét, köztemetési eljárást kezdeményezhet az önkormányzatnál. Ennek ára 100-130’000 Ft között van, amit később részletekben kell megfizetnie a hozzátartozóknak. 

 

 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!