Címoldal

Végéhez közeledik a Fűrész utcai útfelújítás

2017. 10. 13. 00:22 | PDF | Nyomtatható változat

útfelújítás, út, fűrész utca, aszfaltozás, vi2017-10

Az önkormányzat ebben az évben közel 1 milliárd forintot fordít Szeged útjainak, járdáinak felújítására. Jelenleg is több helyszínen dolgozik a kivitelező. Többek között a Fűrész utca teljes felújítása is elkészül november közepére.

Végéhez közeledik a Fűrész utcai útfelújítás

Szegeden nem sok macskaköves utca van már. Ezek egyike a Fűrész utca volt, azonban hamarosan az ott lakók tükörsima aszfalton közlekedhetnek majd. A felújítás az egész utcára kiterjed, azaz körülbelül 150 méternyi új útszakasz épül ki.

A munkálatokat közbeszerzési eljárás keretében a STRABAG Általános Építő Kft. nyerte el. A munkaterület átadása augusztus közepén történt, a cégnek 80 napja van a munkálatok elvégzésére. A felújítás keretében többek között kijavították a csapadékvíz-elvezető rendszert. Ennek renoválására azért volt szükség, mert ez a város egyik legmélyebben fekvő utcája, ezért itt nehezen folyt el a csapadékvíz. A felújítás végeztével új útburkolatot is kapnak a Fűrész utcaiak. Az autóbejárókat aszfaltozása már elkezdődött, itt hozzá igazítják az útcsatlakozást, azaz a szegélyt az úttesthez. Az út új alapréteget kap, majd ezután következik a végleges aszfaltozás. A felújítás várhatóan november közepére készül el.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!