Címoldal

Papírt gyűjtöttek, fát mentettek a legkisebbek

2017. 06. 16. 13:51 | PDF | Nyomtatható változat

papírgyűjtés, környezetvédelem, szegedi hulladékgazdálkodási nkft., csongrád megyei településtisztasági nkft., vi2017-06, tv, szgy

Közel 500 tonna papír gyűlt össze tavasszal a Szegedi Hulladékgazdálkodási és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nkft. által meghirdetett papírgyűjtésen. Ezzel több mint 5000 fa életét mentették meg azok az óvodások és iskolások, akik beszálltak a versenybe. (videóval)

Papírt gyűjtöttek, fát mentettek a legkisebbek

Több évre nyúlik vissza annak a hagyománya, hogy a Csongrád megyei óvodákban és iskolákban szelektív papírgyűjtést szervez a helyi és a megyei hulladékgazdálkodási cég. Az akcióban idén 81 intézmény vett részt, és a köztük zajló versenyben összesen 470 tonna papírhulladék került a sándorfalvi hulladéklerakóba.

Az oktatási intézmények elkötelezettek a környezettudatosságra való nevelés iránt, mert vallják, hogy a gyerekek által a szülőket is erre tanítják. A legtöbb papírmennyiséget összegyűjtő óvodák és iskolák pénzjutalomban részesültek jótettükért, mert a majd 500 tonnányi papírral 5640 fát mentettek meg.

A fotó illusztráció

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!