Címoldal

Még két hétig lehet igényelni szociális tűzifát

2017. 06. 14. 01:21 | PDF | Nyomtatható változat

szociális tűzifa, támogatások, novkov veszelinka, pályázat

Az idén összesen 400 szegedi háztartás kaphat tűzifa támogatást az önkormányzattól. A pályázatot június 30-ig adhatják be a szociálisan rászorulók, a nyertesek pedig még szeptemberben megkapják az egy erdei köbméter tüzelőanyagot.

Még két hétig lehet igényelni szociális tűzifát

Tavaly kora ősszel 350 család kapott ingyen egy erdei köbméter tűzifát az önkormányzattól, akkor 80 pályázó nem fért bele a támogatási keretbe. Ezért idén a város úgy döntött, megemeli a támogatásra fordítható összeget, hogy ebben az évben már 400 háztartásban könnyíthessék meg a fűtési szezont. Az idén a város 17 millió 200 ezer forintot költ erre a célra. 

– Nem szeretnénk rászorultakat elutasítani a keret hiányában, ezért is lett megemelve a rendelkezésre álló összeg, ami az idén már 17 millió 200 ezer forint – mondta a Szeged TV-nek Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

Ez az összeg egyrészt fedezi a 400 kaloda tűzifa vásárlását, másrészt a szállítási költségeket is, hiszen többségében idős, elesett, komfort nélküli lakásban élők kapják a tűzifát, akik önmaguk nem tudnának a szállításról gondoskodni.

A pályázatokat is korábban írták ki ebben az évben, hogy minél hamarabb megérkezhessen majd a tüzelő a családokhoz. A pályázati űrlap elérhető a város honlapján, vagy a kirendeltségeken, a kitöltéshez pedig segítséget lehet kérni a Humán Közszolgáltatási Iroda munkatársaitól.

– Azt tapasztaljuk, hogy idén is népszerű a pályázat, máris érkeztek kérelmek, a hatáiridő végéig pedig még több mint két hét van – mondta el az irodavezető. A pályázatok beadási határideje június 30.

Az elbírálás júliusban és augusztusban megtörténik, ezután a megítélt támogatásról értesítést küld az önkormányzat. A tervek szerint már szeptemberben kiszállítják az egy erdei köbméter kemény tűzifát az érintetteknek.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!