Hamarosan megkezdődik az útjavítások szezonja

2017. 03. 16. 23:59

Télen is folyamatosan dolgoztak az önkormányzati kezelésű úthálózaton a Környezetgazdálkodási Kft szakemberei. Áprilisig hideg aszfalttal, ideiglenesen foltozzák az utakat, azután kezdik meg az alapos helyreállítást. Az idén is több utca kap majd teljesen új burkolatot. (videóval)

Hamarosan megkezdődik az útjavítások szezonja

A téli időszakban a víz és a fagy minden évben nagy mennyiségű kátyú kialakulását okozza. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi ezek foltozását, hogy elhárítsák az autósokra veszélyes úthibákat.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetője elmondta a cég költségvetésében 120 millió forint van elkülöntve út és hdfelújításokra, valamint kátyúzási munkálatokra. Tavasszal, amikor a keverőüzemek beindulnak megindul a munka is. Az igazgató hozzátette, az első félvében szeretnének minél több kátyút eltüntetni a szegedi utakról.

A kisebb javításokon kívül idén is nagy összeget biztosít az önkormányzat arra, hogy az elhasznált aszfaltú utcák közül minél több kaphasson teljesen új burkolatot. Ezek kiválasztására a város különböző részein élők és a helyi képviselők is tehetnek javaslatot.

Antalicz Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda közútkezelési csoportvezetője elmondta felmérték a hibás útszakaszokat, rangsorolták azokat és ezt a listát terjesztik a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság, ahol döntenek a felújításokról.

Az már biztos, hogy a Bártfai, Fekete Sas, Jász, Kaszás, Melinda, Répás, Vág, Pihenő és Hont Ferenc utcák burkolata megújul az év során. Az erre a célra költhető összegek függvényében további utcákban is szeretne az önkormányzat javítani a közutak minőségén.