Címoldal

Itt az igazi tél: jégkaparót osztottak a rendőrök

2017. 01. 06. 11:18 | PDF | Nyomtatható változat

rendőrség, akció, tél, jégkaparó

Egy balesetmegelőzési akció során a rendőrök jégkaparóval és közlekedési tanácsokkal látták el a járművezetőket Szegeden. Az autósok figyelmét felhívták a téli gumik használatára is.

Itt az igazi tél: jégkaparót osztottak a rendőrök

A Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság preventív közlekedésbiztonsági akciót tartott Szegeden január 5-én, csütörtökön délelőtt.

Az akció során a rendőrök ellenőrizték a személygépjárművek műszaki állapotát, valamint a téli gumik használatára hívták fel a közlekedők figyelmét.

Az ellenőrzés célja a téli közlekedés veszélyeire történő figyelemfelhívás volt. Amennyiben az egyenruhások hiányosságot tapasztaltak, helyszíni bírság vagy feljelentés helyett figyelmeztettek, és az ellenőrzött sofőröknek jégkaparót adtak át.

A téli időszakban célszerű takarót, meleg ruhadarabokat, fagymentesítő zárolajozót, jégkaparót, vontatókötelet és indítókábelt tartani az autóban.
Indulás előtt tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról! Időben induljon el és szánjon megfelelő időt a jármű jégtelenítésére, hogy a közlekedés során ne kelljen kapkodni! – ajánlják a szakemberek az útrakelőknek.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!