Címoldal

Két hétvégén buszok járnak majd a 4-es vonalán

2016. 07. 14. 10:18 | PDF | Nyomtatható változat

városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság, villamospótló buszok, 4-es vonal

Három napirendi pontot tárgyalt csütörtökön reggel a közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottsága. A legfontosabb ezek közül a helyi tömegközlekedés menetrendjének kisebb változtatásához kötődik.

Két hétvégén buszok járnak majd a 4-es vonalán

Augusztus 6-án, szombaton üzemkezdettől augusztus 7-én vasárnap üzemzárásig, valamint augusztus 13-án, szombaton üzemkezdettől augusztus 14-én, vasárnap üzemzárásig a 4-es villamos vonalán a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Növényzet karbantartási munkálatokat végez, mely miatt az érintett szakaszon menetrendváltozás lesz.
Ezzel párhuzamosan elvégzik a sínek karbantartását is, így a munkálatokat összehangolva a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. a jelzett időpontokban villamospótló autóbuszokat állít be. Ezért az Anna kút és Kecskés végállomás között ideiglenes vágányzár lesz a két augusztusi hétvégén. Így a 4-es jelzésű járatokon Tarján végállomás és az Anna kút között villamosok, míg a további szakaszon az átszállást követően autóbuszokon szállítják az utasokat. A módosításokról az SZKT Kft. részletes tájékoztatást nyújt majd.
Ezen kívül a bizottság megtárgyalta és elfogadta a Szegedi Vízmű Zrt. tavalyi pénzügyi jelentését és műszaki mérlegét. A bizottság ugyanakkor felhatalmazta a polgármestert arra, hogy aláírja azokat a szerződéseket, melyek rekonstrukciós munkák elkezdéséhez szükségesek. Erre azért nyílt lehetőség, mert az erre a célra fordítható keret 865 millió forintra növekedett.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!