Címoldal

Panasz-nappal hangoltak a vizsgaidőszakra

2016. 05. 12. 11:34 | PDF | Nyomtatható változat

egyetemisták, hallgatók, panasz-nap, egyetemi életvezetési tanácsadó központ, vi2016-05, tv

A szorgalmi időszaknak már vége, a vizsgaidőszak még csak most kezdődik. Az újabb nagy hajtás előtt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szervezett egy úgynevezett Panasz-napot, ahol bárki elmondhatta panaszait és legalább egy napig megfeledkezhetett az egyetem nehézségeiről. (videóval)

Panasz-nappal hangoltak a vizsgaidőszakra

Egy csoport éppen ZH-ra készül a TIK-ben, tőlük pár lépésnyire lazítani is lehetett szerdán. A legjobb levezetőnek a lufis játék bizonyult. Bármit ráírhatunk a léggömbre, majd egyszerűen kipukkasztjuk egy tűvel. Felnőtt színezővel is készültek a szervezők.

Horváth Mária Dóra, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ kortárssegítője elmondta, a rendezvénnyel az a céljuk, hogy az egyetemisták egy kicsit felszabaduljanak, megnyugodjanak a közelgő vizsgaidőszak előtt.

Egy Szépítkező tükör elé is be lehetett ülni, ez egyben videó installáció is volt. A monitorokon webkamera segítségével láthatóvá tették az ember tükörképét, majd rávetítettek olyan rétegeket, amik a szépséget, mint valóságot mutatták. 36 Ez pedig már mindaz, ami mögötte van. Az Elephant Stúdió munkatársai figyelték a benn ülő reakcióját, és ez alapján vetítettek neki kellemetlen, vagy éppen megnyugtató képeket.  

A TIK előtt ki lehetett próbálni a Segway-t is. Nyári Diána pszichológia szakos, szerinte a panaszkodás is nagyon hasonlít erre az önegyensúlyozó közlekedési eszközre. Elmondta, a diákokban egyre több stressz gyűlik fel és belülről felőrli őket, ha nem találnak valamilyen módszert ezek levezetésére.

A panasz-ládába dobott üzenetekkel ugyancsak időlegesen, de  megszabadulhattak az egyetemisták a sok nehézségtől, de a szervezők szerint még mindig a mosolygás a stressz legjobb ellenszere.

A fotó illusztráció

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!