Címoldal

A tervek szerint júniusban nyit a Virág Cukrászda

2016. 05. 05. 23:26 | PDF | Nyomtatható változat

virág cukrászda, nagy virág, felújítás, nyitás, gyuris lászló, vi2016-05, tv

Egy hónap múlva kinyit a Nagy Virág Cukrászda. Az eredeti 1922-es hangulat köszön majd vissza az épületben, a sütemények terén azonban már nem lehet nagymamáink receptjeit visszahozni- mondta az üzemeltető. A szegediek szinte türelmetlenül várják, hogy a város régi, közkedvelt vendéglátóhelyén kóstolgathassák a finomságokat. (videóval)

 A tervek szerint júniusban nyit a Virág Cukrászda

A Nagy Virágban az eredeti freskókat a régi szépségükben állították helyre, és a falak díszeit is megtartották, felújították. Rendbe tették a fűtést, a szellőzést, a villamos-hálózatot, a raktárakat és a hűtőgépeket is. A falakban húzódó régi vezetékeket is sok helyen ki kellett cserélni. Azt, hogy most hol tartanak a munkálatokkal, nem lehet látni, mert a kirakatokat fólia borítja.

Az összes asztalosmunka most készül, hiszen az eredeti bútorokat, az asztalokat, a foteleket és a kanapékat is helyre hozzák. Igyekeznek korhű cukrászdát kialakítani.

Gyuris László, a Nagy Virág Cukrászda üzemeltetője elmondta, a tervek szerint egy hónapon belül befejezik a munkálatokat.

Az biztos, hogy aki itt egyszer megfordult, a híres cukrászdán kívül a régi jó ízvilág is megmaradt az emlékezetében. Gyuris László elmondta: a süteményekben már nem lehet az 1920-as éveket visszahozni. Az akkori vajkrémes édességeket ma már nem igazán szeretik az emberek. De szeretnék a hagyományok egy részét megtartani, és jó minőségű alapanyagokból dolgoznak majd. Akárcsak a Kis Virágban, a Nagy Virágban is lesznek olyan finomságok, amelyek csakis ott kaphatók.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!