Címoldal

Bemutatták a Szeged Antológia legújabb kötetét

2016. 01. 21. 21:36 | PDF | Nyomtatható változat

szeged antológia, kultura, alkotók, tandi lajos, vi2016-01, tv

A városban élő, illetve a Szegedhez kötődő alkotók munkáit már 18 éve gyűjtik össze ilyen kiadványba. A kötetet csütörtökön mutatták be a Városházán. A könyvet Sonkodi Rita képeivel illusztrálták. (videóval)

Bemutatták a Szeged Antológia legújabb kötetét

A városházán mutatta be Tandi Lajos szerkesztő a Szeged Antológia 2015-ös kötetét, amely az elmúlt év Szegedhez köthető szellemi terméséből ad széles körű ízelítőt. 

A városban élő, illetve a korábban hosszabb-rövidebb ideig Szegeden lakó írók-költők és más alkotók közül 55-nek a művei olvashatók a kötetben. A műfajok sokszínűek. 

Tandi Lajos, a kötet szerkesztője a kötetet bemutatva elmondta megtalálhatók benne prózai művek, rövid novellák, regényrészletek, többféle stílusban versek. Emellett jegyzetek, tanulmányok és esszék jelentek meg az Antológiában.

Mint a szerkesztő elmondta, a kötetet először 18 éve adták ki, és azóta folyamatosan megjelenik. Bár a korábbi években esetenként voltak különféle nehézségek a kiadás költségeinek az előteremtésében, végül mindig sikerült megoldani a gondokat. A kötet kiadását most is több társadalmi és civil szervezet, intézmény, illetve vállalkozás támogatta. A szerzők szívesen ajánlották fel a műveiket, és nem kértek térítést a megjelenésért. 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!