Címoldal

Tiltakozó menet indul a Ságvári átnevezése ellen

2015. 03. 29. 19:46 | PDF | Nyomtatható változat

botka lászló, ságvári gimnázium, átnevezés, tiltakozás

Fáklyás felvonulást szerveznek hétfő este 7 órától a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium átnevezése ellen tiltakozók. Az esemény Facebook-oldalán vasárnap estig közel 800-an jelezték, hogy részt vesznek a demonstráción.

Tiltakozó menet indul a Ságvári átnevezése ellen
Szeged kiáll értékeiért!
„Szeged kiáll értékeiért! Nem hagyjuk, hogy igaztalanul erőt fitogtassanak és ezzel elvegyék kiváló iskolánk jogos hírnevét! Én ott leszek a tömegben, remélem sokan leszünk!”
(Botka László polgármester)

Fáklyás felvonulást tartanak hétfő este a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium átnevezése ellen tiltakozók. A résztvevők este 7 órától gyülekeznek majd az Aradi Vértanúk terén és 19 óra 30 perckor indulnak el a Rákóczi téri kormányhivatalhoz, ahol petíciót adnak át. A menet a Kárász utca – Széchenyi tér – Kossuth Lajos sugárút útvonalon halad a járdán, hogy a forgalmat ne zavarják.

A Ne nevezzék át a Ságvárit Facebook-oldalon – ahol már több mitn 11 ezerre növekedett a tiltakozók száma – azt írják a szervezők, hogy „akinek van ságváris pólója, öltse fel! Fáklya valószínűleg nem jut mindenkinek, de az okostelók egész jól világítanak…” 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!