Címoldal

A megszépült zsinagóga Szeged új ékszerdobozaFotógalériával

A megszépült zsinagóga Szeged új ékszerdoboza

– Megtisztult ég és föld felé forduló arca, hogy pompájával újra beragyogja Szegedet – mondta Botka László polgármester vasárnap este, abból az alkalomból, hogy a szegedi zsidó közösség visszakapta a közel egymilliárd forintból megújult zsinagógát. Az átadást követően a zsidó kulturális fesztivál keretében Illényi Katica, Illényi Csaba és Sárik Péter adott koncertet.

Fesztiválnyitón adják át a felújított zsinagógátFotógalériával

Fesztiválnyitón adják át a felújított zsinagógát

Koncertekkel, kiállításokkal, tudományos konferenciákkal várja két hónapon át az érdeklődőket a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál. A rendezvénysorozat megnyitóján, vasárnap átadják a külsőleg teljesen felújított zsinagóga épületét.

Szegeden koncertezik a David Yengibarian Trió

Szegeden koncertezik a David Yengibarian Trió

Augusztus 26-án, szombaton este fél 8-tól a David Yengibarian Trió koncertezik a Régi Zsinagógában.

Végéhez közeledik a Zsinagóga felújítása

Végéhez közeledik a Zsinagóga felújítása

szeged tv tartalom A tető teljes egészében, kupolák mindegyike egy kivétellel megújult. Most már csak a tereprendezés és a biblikus kert kialakítása maradt hátra. Ugyan eredetileg tavaly év végére ígérték a befejezést, a munkálatok megcsúsztak, szeptember elején hivatalosan is átadják az 1 milliárd Forintból megújult Zsinagóga. (videóval)

Elstartolt a Thealter: félszáz program jönFotógalériával

Elstartolt a Thealter: félszáz program jön

Kilenc nap alatt, kilenc helyszínen több mint félszáz program várja a színházbarátokat a független színházak találkozóján, a 27. Thealter Fesztiválon.

Péntektől a szabad színházaké lesz a város

Péntektől a szabad színházaké lesz a város

Pénteken kezdődik 27. Thealter nemzetközi színházi fesztivál, amelynek a díszvendége idén a Mentőcsónak Egység lesz, a társulat négy előadását hozza el Szegedre a több mint egyhetes rendezvényre.

Thealter: Szegedre jönnek a független színházak

Thealter: Szegedre jönnek a független színházak

Alig több mint egy hét múlva, július 21-én kezdődik a magyar független színházak egyik legfontosabb bemutatkozási fórumának számító Thealter nemzetközi színházi fesztivál, amelyen számos premiert és különleges színházi produkciót láthat a közönség.

Nyár végére elkészülnek az Új Zsinagóga felújításával

Nyár végére elkészülnek az Új Zsinagóga felújításával

Néhány nagy volumenű beruházás végére ér rövidesen a Ferroép ZRt. Nemesi Pál, a cég vezérigazgatója szerint körülbelül két hét múlva befejezik az EPAM irodaházának külső építési munkálatait, de a másik nagy szegedi munkájuk, az Új Zsinagóga felújítása is a végéhez közeledik.

A holokauszt szegedi áltozataira emlékeztekFotógalériával

A holokauszt szegedi áltozataira emlékeztek

A 8617 Szegedről elhurcolt zsidó honfitársunkra emlékeztek ma, vasárnap az egykori téglagyári gettónál, majd az Új Zsinagógában istentiszteletet tartottak a holokauszt áldozatainak emlékére. Ünnepi beszédet mondott Szabó Sándor országgyűlési képviselő.

Jól halad a zsinagóga felújítása

Jól halad a zsinagóga felújítása

szeged tv tartalom Bár az időjárás akadályozta a munkát, jól haladnak az Új Zsinagóga tavaly megkezdett külső felújításával. A nyár elejére szeretnék befejezni a legfontosabb tennivalókat. A115 éves templom több helyen beázott, és a homlokzata is nagyon rossz állapotban volt. (videóval)

Korábbi híreink

MASZK-tavasz jön a Régi Zsinagógába

MASZK-tavasz jön a Régi Zsinagógába

Felújított nézőtérrel és színpaddal, különleges programokkal és a 7. Thealter U21 plusz kisfesztivállal várja a közönséget a MASZK Egyesület a Régi Zsinagógában. Az idei nyitóesten, május 9-én az Okuláré Projekt Ellenállás alcímű ingyenes estjén a művészeti és civil közösségeké a főszerep.

Csúszik az Új Zsinagóga felújítása

Csúszik az Új Zsinagóga felújítása

szeged tv tartalomTavasz helyett nyárra készül el a szegedi Új Zsinagóga felújításának második üteme. A kemény tél miatt csúszik az építkezés, de új elemek, például a tetőszerkezet és a cserepezés is bekerültek időközben a projektbe. A hitközség tervei szerint az épület külsejének rendbetétele után, 2018-ra a belső tereket is fel kellene újítani, erre azonban egyelőre még nincs forrás. (videóval)

Különleges dalokat hoz Zorán a zsinagógába

Különleges dalokat hoz Zorán a zsinagógába

Zorán idei őszi turnéjának első állomása Szeged lesz: szeptember 26-án, hétfőn este 7 órától különleges helyszínen, az új zsinagógában lép fel a népszerű énekes. A Liszt- és Kossuth-díjas előadóművész régi nagy dalai mellett ritkán hallható szerzeményeit is elhozza Szegedre.

Thealter kisfesztivál jön a régi zsinagógában

Thealter kisfesztivál jön a régi zsinagógában

Az Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése című produkció bemutatójával kedd este kezdetét veszi a hatodik alkalommal jelentkező, fiatal alkotókat a fókuszba helyező Thealter U21 plusz kisfesztivál a régi zsinagógában.

Új rabbi, felújítás, fesztivál az Új Zsinagógában

Új rabbi, felújítás, fesztivál az Új Zsinagógában

Örömteli hírekről számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke. Amellett, hogy bemutatta a hitközség új rabbiját, beszámolt a zsinagóga felújítási munkálatairól és a XII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programjairól is.

Szeged is csatlakozott az OrgonaPont koncertekhez

Szeged is csatlakozott az OrgonaPont koncertekhez

Augusztusban tizenhárom városban – közöttük Szegeden – várja a közönségét a Filharmónia Magyarország OrgonaPont koncertsorozata, amelynek különböző állomásait számos hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese teszi különlegessé.

Gogol adaptációval indul a Thealter fesztivál

Gogol adaptációval indul a Thealter fesztivál

Gogol Egy őrült naplója című művének színpadi adaptációjával ma, pénteken este elkezdődik a Thealter, Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja Szegeden.

A Barboncásokkal hangolnak a Thealter-re

A Barboncásokkal hangolnak a Thealter-re

Legújabb, szombat esti előadásával már a július végi Thealter Fesztiválra hangol a MASZK Egyesület. A szegedi Barboncás Társulat új, felnőtteknek szóló bábelőadását, az UN-DEAD bemutatóját a régi zsinagógában láthatja közönség.

Marlene Dietrich dalai a régi zsinagógában

Marlene Dietrich dalai a régi zsinagógában

A Katona József Színház Jászai Mari-díjas művésznője, Fullajtár Andrea Marlene Dietrichet megidéző estjével zárul ma, hétfőn este a MASZK tavaszi kollekciója a régi zsinagógában.

Leonard Cohen estje az új zsinagógában

Leonard Cohen estje az új zsinagógában

Leonard Cohen, kanadai énekes legjobb dalait hallhatják most először magyarul május 29-én, vasárnap este 7 órától az új zsinagógában a szegediek.

Archívum

Indul a tavaszi színházi évad a Régi Zsinagógában

Presserrel jubilál Szegeden az Amadinda

Koncz-koncert lesz az új zsinagógában

Balázs Fecó a zsinagógában ad koncertet

Őszi kulturális programok a Régi Zsinagógában

Szoba őrzi Lőw Immánuel emlékét az Új Zsinagógában

Indul a Tavaszi kollekció a régi zsinagógában

Régi és új dalokat hoz Presser Gábor

A szecesszió látványosságai Szegeden 2. rész

A herceg - Hajnóczy Péter ősbemutató Szegeden

Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál a zsinagógában

Udvaros Dorottya Átutazóban Szegeden

„Nem szabadul meg a múlttól az, aki elfelejti!”

Emlékezésre hív a polgármester

A Régi Zsinagógában táncolják el a Himnuszt

Démonok városa a zsinagógában

Anyák napi koncert a zsinagógában

Sztárok koncerteznek a zsinagógában