Címoldal

Kiült a térre zongorázni, addig, amíg a volt barátnője vissza nem tér hozzá

Vissza szerette volna nyerni exbarátnője szerelmét, de a közösségi médiában ellene fordultak az emberek, így felhagyott a tervével. - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Első helyezett nélkül zárt az idei zongoraverseny

Első helyezett nélkül zárt az idei zongoraverseny

Nem osztották ki a hetedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen az első díjat – így döntött hétvégén a zsűri. Mihailescu Dinu második, Boros Tekla és Tanaka Kendzsi megosztott harmadik díjat kapott.

A belvárosban kapott lábra egy fehér zongora

A belvárosban kapott lábra egy fehér zongora

Ki látott már zongorát sétálni? Mi igen, ma délelőtt egy fehér zongora korzózott a belvárosban. Néhány zeneművészetis hallgató segített is neki a járásban. A flash mobbal a ma kezdődő Bartók zongoraversenyre igyekeztek felhívni a szegediek figyelmét.

Tizennyolc fiatal indul a Bartók zongoraversenyen

Tizennyolc fiatal indul a Bartók zongoraversenyen

Március 20-án, hétfőn kezdődik a zongora szakos hallgatók és az ifjú művészek számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny Szegeden.

Aranykincsre bukkantak egy antik zongorában

Jelentős aranykincsre bukkantak egy öreg zongorában az angliai Shropshire grófságban. A kincset akkor fedezték fel, amikor a zongora új tulajdonosai karácsony előtt megjavíttatták és felhangoltatták új szerzeményüket. Szakemberek szerint az értékes leletet "szándékosan rejtették el" a hangszerben több mint száz éve. - írja a nepszava.hu

Hogy került a zongora a hegytetőre?!

Senki sem tudta jó néhány napig, hogyan történhetett, de egy kaliforniai hegycsúcson zongoraszó csendült fel és bezengte az egész környéket. Végül előkerültek a "tettesek" és elmondták, hogy került oda a méretes hangszer.

Többmillióan látták egy hét alatt a reptéri zongoristát

Ötmillió ember nézte meg egy hét alatt az interneten azt az ötperces felvételt, amelyen egy arab fiatalember játszik a prágai repülőtér várótermében elhelyezett zongorán. Ha még nem látta, mindenképpen kattintson.

Szabó Marcell nyerte a Bartók Zongoraversenyt

Szabó Marcell nyerte a Bartók Zongoraversenyt

A Magyarországról és külföldről érkezett tizenkilenc fiatal tehetség közül Szabó Marcell nyerte a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt.

Újra Bartók zongoraverseny Szegeden

Újra Bartók zongoraverseny Szegeden

Hatodik alkalommal rendezik meg március 24. és 29. között a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Fricsay-termében. A háromfordulós verseny célja, hogy a zongora szakos hallgatók és ifjú művészek Szegeden bemutatkozhassanak, valamint pódiumlehetőséghez jussanak az arra legméltóbb zenészek.

Ismét megrendezik a Bartók zongoraversenyt Szegeden

Ismét megrendezik a Bartók zongoraversenyt Szegeden

Hatodik alkalommal rendezik meg Szegeden 2014. március 25-30. között a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc Hangversenytermében.

Korábbi híreink

Felmentették a zajos zongoristát

Felmentette az illetékes spanyol bíróság azt a 28 éves koncertzongoristát, akit rendszeres gyakorlása miatt pszichológiai károkozással és zajszennyezéssel vádolt meg egyik szomszédja.

Román művészek koncertje Szegeden

Zenei gyöngyszemek címmel Gödöllőn, Budapesten és Szegeden koncertezik a romániai klasszikus zene két jeles képviselője, Ilinca Dumitrescu zongora- és Vasile Macovei fagottművész. A budapesti Román Kulturális Intézet szervezte koncertsorozaton elhangzanak Scarlatti és Vivaldi, valamint kortárs romániai zeneszerzők, így Mihail Jora, Zoltán Aladár, Ion Dumitrescu és Paul Constantinescu művei.

Magyar pianista nyerte a zongoraversenyt

Magyar pianista nyerte a zongoraversenyt

Takáts Márton 20 éves zeneakadémistának ítélte oda a zsűri az SZTE Zeneművészeti Karán megrendezett V. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny fődíját.