Címoldal

Zászlóerdő várja a nemzeti ünnepet SzegedenFotógalériával

Zászlóerdő várja a nemzeti ünnepet Szegeden

Szeged legfontosabb közterein, közlekedési útvonalain és épületein lobognak a nemzeti uniós és városi zászlók. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft munkatársai évente tíz alkalommal helyezik ki, majd szedik le a zászlókat a városban.

Durva! Európa összes nemzete megbolondul?

Egy svéd általános iskolában megtiltották a nemzeti lobogó használatát és viseletét, mert a vezetőség szerint akár „gyűlöletbeszéd” bűnébe is eshetnek a nemzeti színek használói. Csak nemzeti ünnepeken és külföldi cserediákok látogatásakor van helye a zászlónak az iskolában.

40 év után adta vissza az ellopott zászlót

1976-ban egy felújítás alatt álló épületről kapta le egy tolvaj a mintegy 200 éves amerikai zászlót, nem kis felfordulást okozva ezzel a tettével. A lobogó most visszakerült a jogos tulajdonosához.

78 millió forintért kelt el egy lobogó

Az amerikai zászló a normandiai partokhoz érkező több ezer szövetséges hajó egyikén, egy LST 493 fedélzetén lobogott a D-napon.

Téli olimpia: szegedi a magyar zászlóvivő

Téli olimpia: szegedi a magyar zászlóvivő

Szegedi sportoló, Lajtos Szandra viszi a magyar zászlót a szocsi téli olimpia vasárnapi záró ünnepségén. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője harmadszor szerepelt ötkarikás játékokon, most a pontszerző, hatodik helyen zárt női váltó tagja volt.

Kanyó Dénes viszi a magyar zászlót a megnyitón

A búvárúszó Kanyó Dénes lesz a magyar csapat zászlóvivője a kolumbiai Caliban sorra kerülő IX. Világjátékok magyar idő szerint péntek hajnali megnyitóján.

Tegyék ki a zászlót, de ne keltsék a feszültséget

Tegyék ki a zászlót, de ne keltsék a feszültséget

Gyimesi László és Póda Jenő képviselők néhány napja azzal a javaslattal fordultak a közgyűléshez, hogy a testület hozzon döntést a székely zászló kitűzéséről a Városháza épületére. Botka László szerint nincs akadálya a lobogó kihelyezésének és ahhoz még közgyűlési döntés sem kell, azonban mindenkit óva intett a felesleges feszültségek gerjesztésétől.

Szegedi ikrek vihetik a zászlót a paralimpián

Szegedi ikrek vihetik a zászlót a paralimpián

Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona szegedi atléták lehetnek a magyar zászlóvivők a londoni játékok szerdai megnyitóján, ha erre engedélyt ad a szervezőbizottság.