Címoldal

Megvizsgálták, a gyerekpezsgők rendben vannak

Megvizsgálták, a gyerekpezsgők rendben vannak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatában az alkoholmentes italok, gyerekpezsgők, habzóitalok minden tekintetben megfeleltek a jogszabályok által meghatározott határértékeknek, a címkén és a gyártmánylapban leírtaknak - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Csak a Fideszt nem vizsgálja az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék nem szeppent meg attól, hogy múlt héten másfél-kétezer ember tiltakozott a Fidesz székházánál a Jobbikra kiszabott rekordbüntetés miatt. Az ÁSZ ott folytatja, ahol a Jobbiknál abbahagyta: a Párbeszédet, az Együttet, az LMP-t, a Demokratikus Koalíciót, a Liberálisokat és az MSZP-t is több millió forintra akarja bírságolni a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette szervezet. - írja a nepszava.hu

Az olvasók segítettek megfejteni a lottóhúzás rejtélyét

Ahogy az várható volt, az ötöslottó számhúzói körüli talány alaposan felpörgette az olvasókat, rengetegen jelentkeztek különböző elméletekkel és megfejtésekkel. A megoldás viszont onnan jött, ahonnan a legkevésbé lehetett rá számítani. - írja az Index

Folyamatosan vizsgálják a szegedi fákat

Folyamatosan vizsgálják a szegedi fákat

szeged tv tartalom Folyamatosan vizsgálják a környezetgazdák Szeged fáit. Sőt, nyilvántartást vezetnek mintegy 70ezer fáról, ami újdonságnak számít. Minderre azért is van szükség, mert egyre koncentráltabban alakulnak ki extrém időjárási helyzetek. Ezt a fák nehezen viselik és könnyen történhet baleset. (videóval)

A parlagfűfogyasztás veszélyeit vizsgálják

A parlagfűfogyasztás veszélyeit vizsgálják

Veszélyekkel járhat a parlagfűkészítmények hosszú távú fogyasztása, mutatták ki a Szegedi Tudományegyetem kutatói vizsgálatsorozatukban, amelynek eredményeit a PLoS One tudományos folyóiratban ismertették.

Az anyagok felületét vizsgálják az egyetemen

Az anyagok felületét vizsgálják az egyetemen

Magyarországon hiánypótló és nemzetközileg is kiemelkedő anyagtudományi felületvizsgáló központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen uniós támogatással.

Szegeden is ingyen szűrik a veszélyeztetetteket

Szegeden is ingyen szűrik a veszélyeztetetteket

Csaknem ötezer, a tüdőrák miatt veszélyeztetett emberen végez térítésmentes mellkasi CT-vizsgálatot az Affidea Diagnosztika. Többek között szegediek is jelentkezhetnek a vizsgálatra, amely a dohányzásról való leszokási programot is tartalmaz.

A kutyáink rólunk álmodnak

Az ebeknél még alvás közben is a gazdi az első, de a macskáknak akkor is az egér a legfontosabb. - írja a nuus.hu

Ingyenes fogászati szűrés Szegeden

Ingyenes fogászati szűrés Szegeden

szeged tv tartalom Évente 7000 gyermek ingyenes fogászati szűrését végzik el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntesei az országot járva. Autóbuszból átalakított mozgó rendelőjük tegnap érkezett Szegedre. (videóval)

Azért, hogy az utazás ne bosszúság legyen

Azért, hogy az utazás ne bosszúság legyen

A Gazdasági Versenyhivatal több esetben vizsgálja az egyes utazásszervező cégek által az utazási szerződés megkötését megelőzően adott fogyasztói tájékoztatásokat. A kifogásolt hirdetésekben szereplő üzenetek hiányos és megtévesztő tájékoztatást adnak az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról.

Korábbi híreink

Minden idők 10 legboldogabb dala

Az embernek lételeme a zene. Vannak, akik játsszák, mások hallgatják, de mindenkinek fontos szerepet játszik mindennapi életében. Most egy tudományos kutatás mutatja be azt a tíz, korántsem ismeretlen dalt, amelyek a vizsgálat eredményei alapján minden idők legboldogabb tételei. - írja a Pozitivnap.hu

Szegeden három hónapot kell várni MR-re

Szegeden három hónapot kell várni MR-re

szeged tv tartalomA kormány tavaly rendelte el, hogy a daganatgyanús betegeket két héten belül megvizsgálják - ezt a határidőt tartja is a szegedi MR-vizsgáló. Aki viszont más beutalóval érkezik, három hónapot, vagy többet is kell várnia. Aki ma igényelt időpontot, legkésőbb júliusra kapott.

Ez a 20 étel váltja ki a legdurvább függőséget

Nem szégyen, ha esténként megkívánunk egy olyan ételt, ami nem a legegészségesebb. Igazából ez nem is csak a mi hibánk: a Michigani Egyetem kutatói készítettek egy listát húsz ételről, melyek a legnagyobb függőséget okozzák. Igen, a pizza került az első helyre - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Fertőzőveszélyesek a hazai kórházak?

Fertőzőveszélyesek a hazai kórházak?

szeged tv tartalomÉletveszélyes a hazai kórházak tisztasági állapota, ezért többen halnak meg évente a gyógyítóhelyen elkapott fertőzésekben, mint autóbalesetben – állítják egészségügyi szakemberek. Emiatt írt újabb nyílt levelet a kormánynak az „1001 orvos a hálapénz nélkül” nevű orvoscsoport. (videóval)

Döbbenetes állapotok a magyar kórházakban

A kórházi ellátásra szorulók több mint fele baj esetén olyan helyre kerül, ahol az ellátásához nincsenek meg a feltételek – derül ki az ÁNTSZ belső vizsgálatából. Mind gyakrabban kerülnek a bíróság elé is ügyek amiatt, mert az intézmény úgy látta el a beteget, hogy közben nem volt hozzá megfelelő eszköze, vagy szakorvosa. - írja a nol.hu

Vizsgálják az RTL-t: üzent a kormány?

Vizsgálódni kezdett a RTL Klubnál a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a hatóságot az érdekli, hogy a piacvezető tévétársaság visszaél-e piaci erőfölényével – tudta meg a Népszabadság.

Tiborczék volt cége is fennakadt az OLAF rostáján

Nyomoz az unió csalás elleni hivatala (OLAF) a Közgép ellen, de vizsgálja a miniszterelnök veje, Tiborcz István volt cégének a közvilágítással kapcsolatos vitatható közbeszerzési pályázatait is. Ha Brüsszel rendszerszintű szabálytalanságokat állapít meg, újabb támogatások kifizetését függeszthetik fel, vagy zárolhatják. - írja a Népszava.

Lázár egy éve ugrott, most hatalmasat eshet arcra

Egy éve kezdett törvénytelen akciót a rendőrség az Ökotárs konzorcium szervezetei ellen. A házkutatást és a lefoglalásokat időközben a bíróság jogszerűtlennek minősítette. A Norvég Civil Alap pályázatait kezelő szervezetek pedig beperelték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt. - írja a Népszabadság

Vida Ildikó selyemzsinórt kap?

Lavina indult, amely könnyen maga alá temetheti Vida Ildikó adóhatósági elnököt. Áfacsalási ügyben gyanúsított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik vezetője, egy másik eljárásban egy volt dolgozó ellen már vádat is emeltek, s miközben Vida mindent rendben talált saját háza táján, a nemzetgazdasági tárca egy héten belül másodszor rúgott bele a NAV-ba.

Totális Fidesz-háború a brókerek ellen

Pártatlan vizsgálatot követel a Demokratikus Koalíció a bukott brókercégek ügyében.

Archívum

Idősek látását vizsgálják az „oroszlánok”

Megmentették Szijjártót a vagyonosodási vizsgálattól

Új hallásvizsgáló műszerek a Szegedi Klinikán

Senki sem akart motorost fogni

Szegeden is lesz MR-vizsgálatok éjszakája

Rendőrök ellenőrzik az autók világítását

Csalót keresnek a szegedi rendőrök

A szögedi nyelvhasználatot kutató program indult

Célpontot talált a NAV: a feljelentés nem elég

Évente orvoshoz kell mennünk

A MSZP a trafikmutyi miatt az Ügyészséghez fordul

A zene élvezete a szexével vetekszik

Orwelli törvényt készül elfogadni a Fidesz

Sok a visszásság a közfoglalkoztatásban

Szövetségi vizsgálat a szegediek transzparense miatt

Csigalassú szuperlézer - ki a hibás?

Kormányzati vizsgálat indul az ELI ügyében

Rokkantügy: "a Parlament előtt leszünk öngyilkosok"

Festményvizsgálatot indít a Móra-múzeum