Címoldal

Ötödik lett a szegedi bocsás a Világkupán

szeged tv tartalom Két férfi versenyző képviselte hazánkat a sevillai bocsa világkupán. Egyikük a szegedi Hegedűs László volt. A spanyolországi versenyen tizenkilenc nemzet több mint 120 versenyzője vett részt. Csapatban hazánk az ötödik helyet szerezte meg.

Kajak-kenu: eddig három magyar arany a mérleg

Kajak-kenu: eddig három magyar arany a mérleg

A magyar versenyzők öt érmet, három aranyat, valamint egy-egy ezüstöt és bronzot szereztek a szombat délelőtti 1000 és 500 méteres döntőkben a Maty-éren zajló kajak-kenu világkupa-versenyen.

Újra világverseny kezdődött a Maty-érenFotógalériával

Újra világverseny kezdődött a Maty-éren

szeged tv tartalom Csütörtökön kezdődött meg az idei kajak-kenu gyorsasági világkupa második, szegedi szakasza. A Maty-éren a paraversenyekkel indult el a nemzetközi küzdelem, péntek reggel 8 órakor pedig az 500 és 1000 méteres előfutamokkal folytatódik. A világkupa 2014 után tért vissza Szegedre. (videóval)

Messziről érkezett vissza Szegedre Vajda Attila

Messziről érkezett vissza Szegedre Vajda Attila

Tavalyi visszavonulása óta Tajvanon edzősködik Vajda Attila, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus, aki tanítványaival a hétvégén részt vesz a szegedi gyorsasági világkupán is. Mint mondta, leginkább a kulturális különbségek és a nyelv jelent számára nehézséget az ázsiai szigeten.

Hatvanhét ország versenyzői Szegeden

Hatvanhét ország versenyzői Szegeden

A paraversenyekkel csütörtökön délután megkezdődik a szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupa. Mivel minden számban nemzetenként két egység indulhat, idén ez lesz a sportág legnépesebb nemzetközi viadala: a Maty-éri regattára 67 országból több mint ezer résztvevőt várnak.

2018-ban is lesz kajak-kenu világkupa Szegeden

2018-ban is lesz kajak-kenu világkupa Szegeden

Jövő év után 2018-ban is rendezhet világkupaversenyt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Szegeden. A döntés a nemzetközi szövetség madridi boardülésén született. Legutóbb 2014-ben rendeztek világkupát Szegeden.

Egerre készülnek a szegedi búvárúszók

szeged tv tartalom A hétvégén rangos uszonyos és búvárúszó világkupát rendeznek Egerben. A Muréna Szeged UBK hét fős csapattal utazik el a versenyre. A világkupán is lehet szintidőt úszni az idei világbajnokságra, ám az új dresszek miatt nehéz megjósolni, hogy Kanyó Dénesék mire lesznek képesek.

Világkupa: Olasz Anna őrzi a második helyét

Világkupa: Olasz Anna őrzi a második helyét

Hetedik lett a vasárnapi kínai viadalon, összetettben pedig őrzi második helyét Olasz Anna a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatában.

Lékó Péter döntetlennel folytatta

A szegedi nagymester remizet a Bakuban zajló sakk világkupán. A 3. fordulóban a szegedi nagymester a holland Girivel osztozott a ponton.

Lékó Péter már a legjobb 32 között Bakuban

Lékó Péter már a legjobb 32 között Bakuban

Bejutott a legjobb 32 közé Lékó Péter a Bakuban zajló sakk világkupán. A szegedi nagymester kínai ellenfelet búcsúztatott, a harmadik fordulóban holland, vagy orosz sakkozóval találkozik.

Korábbi híreink

Szegedi úszókért is szurkolhatunk a hétvégén

Szegedi úszókért is szurkolhatunk a hétvégén

Szombaton Balatonfüredre figyel a világ nyíltvízi úszósportja, hiszen ott rendezik meg az idei világkupa-sorozat egyik állomását, amely a magyar válogatott versenyzők számára válogató is egyben a nyári világbajnokságra. A szegedi Olasz Anna kedvező pozícióból és jó formában várhatja a 10 kilométeres versenyt.

Nemzetközi versenyre készülnek a Murénások

Első 2015-ös nemzetközi versenyükre készülnek a Muréna Szeged búvárúszói. Kanyó Dénes és csapata szombaton és vasárnap Egerben száll medencébe a X. CMAS uszonyos-úszó világkupán, amelyre 21 ország legjobbjai neveztek, így szinte világbajnoki szintű mezőny jött össze. A Muréna hét versenyzővel képviselteti magát.

Hosszú 50 milliót keresett a Világkupán

Túljutott már a 200 ezer dolláros (48,88 millió forintos) határon az úszók rövid pályás Világkupa-sorozatán Hosszú Katinka (25), aki az elmúlt hét végén 62 ezer dollárral (15,55 millió Ft-tal) gazdagította számláját!

Húsz éremmel, köztük hét arannyal zártak a magyarok

Húsz éremmel, köztük hét arannyal zártak a magyarok

A magyar csapat hét arany-, hat ezüst- és hét bronzérmet gyűjtött Szegeden, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség világkupa-sorozatának idei harmadik, egyben utolsó versenyén, amelynek vasárnap délutáni programjában hat dobogós hely, köztük egy első jutott a házigazdáknak.

Vajda Attila már döntős a Világkupán

Vajda Attila már döntős a Világkupán

A péntek délelőtti előfutamokat követően öt magyar egység - köztük Vajda Attila - már készülődhet a szombati döntőre Szegeden, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) világkupa-sorozatának idei harmadik, egyben utolsó versenyén.

Ezernél is több versenyző indul a szegedi Világkupán

Ezernél is több versenyző indul a szegedi Világkupán

Ötvennégy ország több mint ezer versenyzője száll vízre a hétvégén a Szeged melletti Maty-éren, a kajakosok és kenusok világkupa-sorozatának harmadik versenyén.

Storcz tíz éremre számít Szegeden

Storcz tíz éremre számít Szegeden

Storcz Botond vezetőedző tíz érmet vár a magyar versenyzőktől a péntektől vasárnapig tartó szegedi világkupaversenyen, amelyen 54 ország képviselői szállnak vízre. A szakember kedden jelölte ki a végleges csapatot, amelyben 38 kajakos és 21 kenus kapott helyet.

25 ország kick-boxosai a szegedi világkupán

Négy napon át, csütörtöktől vasárnapig bonyolítják le az évente hagyományos, ezúttal már 20. alkalommal kiírt szegedi kick-box világkupát, amelyen 25 ország harcosai teszik próbára küzdősportos tudásukat a Városi Sportcsarnokban.

10 nap múlva kezdődik a „kisvilágbajnokság”

10 nap múlva kezdődik a „kisvilágbajnokság”

Több versenyző bakancslistáján szerepel a szegedi kajak-kenu világkupa, amelyet a sportág kisvilágbajnokságaként is emlegetnek a nemzetközi mezőnyben – derült ki a jövő pénteken kezdődő eseménnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón. A Maty-éri viadal, amelyre 54 ország adta le a nevezését, az idei Világkupa-sorozat utolsó állomása lesz.

50 nap múlva rajtol a világkupa Szegeden

50 nap múlva rajtol a világkupa Szegeden

Szinte évtizedes hagyomány, hogy a versenyszezon a szegedi világkupával kezdődik a legjobb magyar gyorsasági versenyzők számára. Idén ez másként lesz, ennek ellenére a sportolók, valamint a szegedi verseny szervezői és házigazdái gőzerővel készülnek a pontosan 50 nap múlva rajtoló maty-éri eseményre.

Archívum

Nagy Péter megint Vk-éremért emel

2 arany, 2 ezüst, 1 bronz az "olimpiai" mérleg