Címoldal

Október 23. - Interaktív versenyt hirdettek a diákoknak

Általános és középiskolai diákok számára 1956 hősei és a pesti srácok előtt tisztelegve címmel interaktív versenyt hirdet az állami ünnepség lebonyolításáért felelős Hungarofest - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Kodály Körönd Szegeden

A Heller Ödön Művelődési Ház sikeres pályázatot nyert „Kodály Körönd Szegeden” címmel, a Nemzeti Kulturális Alap kiírásán.

Kiderült, ki lesz Gundel Takács Gábor utódja a Maradj talpon! műsorában

Kiderült végre, hogy ki váltja Gundel Takács Gábort a Maradj talpon! műsorában. A győztes: Héder Barna.

Az Agórában ünneplik a magyar nyelvet

Az Agórában ünneplik a magyar nyelvet

Országszerte számos rendezvény, köztük anyanyelvi kalandtúra, ünnepi gála, irodalmi estek, előadások, gyermekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket a magyar nyelv napján. Szegeden városi nyelvi vetélkedőt rendeznek az Agórában.

Ő az első nő, aki elvitte a Maradj talpon! 25 millióját

A Maradj talpon! főnyereményét eddig mindössze hárman vitték el. Ő az első nő, aki csatlakozott hétfőn az illusztris társasághoz. Judit titokban jelentkezett a játékra, még családja sem tudott terveiről. Ezúton is szívből gratulálunk a csodás játékhoz és a csillogó nyereményhez. - írja nlcafe.hu

Folytatja az ordibáló szakács

További két évaddal hosszabbította meg a Fox csatorna az indulatkezelési problémákkal küzdő séf sorozatát, a Gordon Ramsay – A pokol konyháját, amelynek így tizenhetedik és tizennyolcadik évada is látható lesz. - írja az Origo

Szótárverseny általános iskolásoknak

Szótárverseny általános iskolásoknak

szeged tv tartalom Meseerdő címmel rendeztek városi szótárversenyt általános iskolai diákoknak az egyetemi könyvtárban. Bár a mai diákok szívesen használják az internetet a nyelvtanuláshoz, a tanárok szerint a hagyományos könyveket nem lehet nyugdíjba küldeni. (videóval)

Autó lesz a legügyesebben közlekedő család jutalma

Autó lesz a legügyesebben közlekedő család jutalma

szeged tv tartalom Kerékpárral és autóval és is bizonyíthatták ügyességüket azok, akik beneveztek az országos Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőre. Szegeden hat csapat vágott neki a megyei selejtezőnek. Az első helyezett továbbjutott a fővárosi döntőbe, a győztes család egy autót nyer. (videóval)

Vagyonvédelem volt a téma a Vadasparkban

Vagyonvédelem volt a téma a Vadasparkban

szeged tv tartalom Vagyonvédelmi napot tartott szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A vetélkedőt a Vadasparkba hirdették meg, a versenyzők megnézhették az állatokat is. A versenyt támogatta a Vagyonvédelmi Kamara és az egyik nagy biztosítótársaság is. (videóval)

Műveltségi vetélkedő Tápén Bartók tiszteletére

Műveltségi vetélkedő Tápén Bartók tiszteletére

A napokban rendezte meg a Heller Ödön Művelődési Ház, a Nemzeti Kulturális Alap és a Bartók Rádió támogatásával a "Tisza-Tempó-Tápé” című műveltségi vetélkedőt, Bartók Béla születésének 135. évfordulójához kapcsolódva.

Korábbi híreink

Családi vetélkedőt rendez a rendőrség

Családi vetélkedőt rendez a rendőrség

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés Osztálya a „Házhoz megyünk” címmel országos vagyonvédelmi „családi” vetélkedőt szervez. A megmérettetésre háromfős Csongrád megyei csapatok jelentkezhetnek, melyek egy-egy települést vagy településrészt képviselnek.

Vetélkednek a villamos és trolivezetők

Vetélkednek a villamos és trolivezetők

szeged tv tartalomKészülnek a szegedi villamos és trolivezetők az idei Országos Forgalombiztonsági Vetélkedőre, amelyet Debrecenben rendeznek meg április elején. A hétvégén tartották meg a selejtezőt. Az elméleti és gyakorlati feladatok után az első két helyezett jutott tovább trolibusz és villamos kategóriában.

Király Viktor továbbjutott az amerikai Voice-ban!

Az énekes Adam Lavine csapatában versenyezve továbbjutott a - magyar idő szerint - kedd hajnalban befejeződött párbajkörön. - írja a stop.hu

Vágó István képtelen kvíz nélkül élni

Eddig bírta játék nélkül Vágó István. A kvíz koronázatlan királya három év után visszatért kedvenc műfajához. A játékmester a közösségi oldalon teszteli rajongói tudását. - írja a Borsonline

Mesevetélkedő: mindent Mátyásról és a többi hősről

Mesevetélkedő: mindent Mátyásról és a többi hősről

Országos, sőt, Kárpát-medencei fináléját tartották meg az idei Mesevetélkedőnek az Agórában.

Közlekedésbiztonság: családok vetélkedtek

Közlekedésbiztonság: családok vetélkedtek

Tizenkét Csongrád megyei család mérhette össze tudását közlekedési ismeretekből a hétvégén Szegeden.

Rossz választ adott, levágták tövig a haját

Az elmúlt évben kezd alábbhagyni a vetélkedők, game show-k lendülete, és ahelyett, hogy egészen friss ötletekkel állnának elő a készítők, inkább csak egy-két vonal érvényesül, illetve műfajok ötvözésével próbálnak újdonságokat kreálni. No meg celebekkel, hiszen van, ami sosem változik.

Történelmi vetélkedő az I. világháborúról

A Csongrád Megyei Honismereti Egyesület tavaly nyáron hirdette meg középiskolásoknak az I. világháborúról szóló történelmi versenyt, amelynek a hét végén tartották meg a döntőjét a szegedi Piarista Gimnáziumban.

Újra indul a Teleki-virág vetélkedősorozat

Annak érdekében, hogy a hazai középiskolás diákok Erdéllyel kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék, s az Erdélyben és az Anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára (ITT) a Romániai Magyar Pedagógusok Szervezetének Teleki Oktatási Központjával (Szováta) és a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel összefogva 2015-ben negyedik alkalommal hirdeti meg gimnáziumi és szakközépiskolai diákok számára az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozatát.

Bűnmegelőzési vetélkedő lesz az Ifjúsági Házban

Bűnmegelőzési vetélkedő lesz az Ifjúsági Házban

Városi bűnmegelőzési vetélkedőt szervez az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont középiskolás diákok részére. A kedden délután megrendezésre kerülő vetélkedőn részt vevő ötfős szegedi diákcsoportok hét állomást végigjárva küzdhetnek majd a pontszerzésért.

Archívum