Címoldal

Szegedi alapítvány kapta a televíziós nyereményt

Szegedi alapítvány kapta a televíziós nyereményt

A szegedi Karitáció Alapítványnak ajánlotta fel nyereményét Varga Ferenc énekes a TV2 családi vetélkedőjén. A civil szervezet közel tíz éve végez egészségügyi és szociális munkát, amelynek során bohócdoktoraik beteg kisgyermekek felépülését is segítik.

Október 23. - Interaktív versenyt hirdettek a diákoknak

Általános és középiskolai diákok számára 1956 hősei és a pesti srácok előtt tisztelegve címmel interaktív versenyt hirdet az állami ünnepség lebonyolításáért felelős Hungarofest - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Kodály Körönd Szegeden

A Heller Ödön Művelődési Ház sikeres pályázatot nyert „Kodály Körönd Szegeden” címmel, a Nemzeti Kulturális Alap kiírásán.

Kiderült, ki lesz Gundel Takács Gábor utódja a Maradj talpon! műsorában

Kiderült végre, hogy ki váltja Gundel Takács Gábort a Maradj talpon! műsorában. A győztes: Héder Barna.

Az Agórában ünneplik a magyar nyelvet

Az Agórában ünneplik a magyar nyelvet

Országszerte számos rendezvény, köztük anyanyelvi kalandtúra, ünnepi gála, irodalmi estek, előadások, gyermekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket a magyar nyelv napján. Szegeden városi nyelvi vetélkedőt rendeznek az Agórában.

Ő az első nő, aki elvitte a Maradj talpon! 25 millióját

A Maradj talpon! főnyereményét eddig mindössze hárman vitték el. Ő az első nő, aki csatlakozott hétfőn az illusztris társasághoz. Judit titokban jelentkezett a játékra, még családja sem tudott terveiről. Ezúton is szívből gratulálunk a csodás játékhoz és a csillogó nyereményhez. - írja nlcafe.hu

Folytatja az ordibáló szakács

További két évaddal hosszabbította meg a Fox csatorna az indulatkezelési problémákkal küzdő séf sorozatát, a Gordon Ramsay – A pokol konyháját, amelynek így tizenhetedik és tizennyolcadik évada is látható lesz. - írja az Origo

Szótárverseny általános iskolásoknak

Szótárverseny általános iskolásoknak

szeged tv tartalom Meseerdő címmel rendeztek városi szótárversenyt általános iskolai diákoknak az egyetemi könyvtárban. Bár a mai diákok szívesen használják az internetet a nyelvtanuláshoz, a tanárok szerint a hagyományos könyveket nem lehet nyugdíjba küldeni. (videóval)

Autó lesz a legügyesebben közlekedő család jutalma

Autó lesz a legügyesebben közlekedő család jutalma

szeged tv tartalom Kerékpárral és autóval és is bizonyíthatták ügyességüket azok, akik beneveztek az országos Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőre. Szegeden hat csapat vágott neki a megyei selejtezőnek. Az első helyezett továbbjutott a fővárosi döntőbe, a győztes család egy autót nyer. (videóval)

Vagyonvédelem volt a téma a Vadasparkban

Vagyonvédelem volt a téma a Vadasparkban

szeged tv tartalom Vagyonvédelmi napot tartott szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A vetélkedőt a Vadasparkba hirdették meg, a versenyzők megnézhették az állatokat is. A versenyt támogatta a Vagyonvédelmi Kamara és az egyik nagy biztosítótársaság is. (videóval)

Korábbi híreink

Műveltségi vetélkedő Tápén Bartók tiszteletére

Műveltségi vetélkedő Tápén Bartók tiszteletére

A napokban rendezte meg a Heller Ödön Művelődési Ház, a Nemzeti Kulturális Alap és a Bartók Rádió támogatásával a "Tisza-Tempó-Tápé” című műveltségi vetélkedőt, Bartók Béla születésének 135. évfordulójához kapcsolódva.

Családi vetélkedőt rendez a rendőrség

Családi vetélkedőt rendez a rendőrség

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés Osztálya a „Házhoz megyünk” címmel országos vagyonvédelmi „családi” vetélkedőt szervez. A megmérettetésre háromfős Csongrád megyei csapatok jelentkezhetnek, melyek egy-egy települést vagy településrészt képviselnek.

Vetélkednek a villamos és trolivezetők

Vetélkednek a villamos és trolivezetők

szeged tv tartalomKészülnek a szegedi villamos és trolivezetők az idei Országos Forgalombiztonsági Vetélkedőre, amelyet Debrecenben rendeznek meg április elején. A hétvégén tartották meg a selejtezőt. Az elméleti és gyakorlati feladatok után az első két helyezett jutott tovább trolibusz és villamos kategóriában.

Király Viktor továbbjutott az amerikai Voice-ban!

Az énekes Adam Lavine csapatában versenyezve továbbjutott a - magyar idő szerint - kedd hajnalban befejeződött párbajkörön. - írja a stop.hu

Vágó István képtelen kvíz nélkül élni

Eddig bírta játék nélkül Vágó István. A kvíz koronázatlan királya három év után visszatért kedvenc műfajához. A játékmester a közösségi oldalon teszteli rajongói tudását. - írja a Borsonline

Mesevetélkedő: mindent Mátyásról és a többi hősről

Mesevetélkedő: mindent Mátyásról és a többi hősről

Országos, sőt, Kárpát-medencei fináléját tartották meg az idei Mesevetélkedőnek az Agórában.

Közlekedésbiztonság: családok vetélkedtek

Közlekedésbiztonság: családok vetélkedtek

Tizenkét Csongrád megyei család mérhette össze tudását közlekedési ismeretekből a hétvégén Szegeden.

Rossz választ adott, levágták tövig a haját

Az elmúlt évben kezd alábbhagyni a vetélkedők, game show-k lendülete, és ahelyett, hogy egészen friss ötletekkel állnának elő a készítők, inkább csak egy-két vonal érvényesül, illetve műfajok ötvözésével próbálnak újdonságokat kreálni. No meg celebekkel, hiszen van, ami sosem változik.

Történelmi vetélkedő az I. világháborúról

A Csongrád Megyei Honismereti Egyesület tavaly nyáron hirdette meg középiskolásoknak az I. világháborúról szóló történelmi versenyt, amelynek a hét végén tartották meg a döntőjét a szegedi Piarista Gimnáziumban.

Újra indul a Teleki-virág vetélkedősorozat

Annak érdekében, hogy a hazai középiskolás diákok Erdéllyel kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék, s az Erdélyben és az Anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára (ITT) a Romániai Magyar Pedagógusok Szervezetének Teleki Oktatási Központjával (Szováta) és a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel összefogva 2015-ben negyedik alkalommal hirdeti meg gimnáziumi és szakközépiskolai diákok számára az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozatát.

Archívum