Címoldal

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

A tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre. Az MTI-hez csütörtök este eljuttatott figyelmeztetésükben azt írták: reggelre ismét nagy területen képződik sűrű köd. Napközben lassan javulnak a látási viszonyok, de az északi, északkeleti országrészben maradhatnak tartósan ködös tájak.

Szénmonoxid, az alattomos gyilkos

Szénmonoxid, az alattomos gyilkos

szeged tv tartalom Tavalyi télen egy ember sem halt meg szénmonoxid-mérgezésben Csongrád megyében. A katasztrófavédők szerint ebben nagy szerepe van az évtizedek óta végzett felvilágosító munkának. Egyre többen szereltetnek be jelzőkészüléket, az is sokat segít.

Már elkezdődött a gombaszezon

Már elkezdődött a gombaszezon

szeged tv tartalom Elindult a gombaszezon, egyre többen szednek az erdőben gombát. Azonban nem minden gombafajta ehető. A halálos mérgű gyilkos galócától kezdve a kevésbé káros, inkább gyomorbántalmakat okozó gombákig szinte minden fellelhető. Az ehető példányok azonban kinézetük miatt olykor összetéveszthetőek mérgező társaikkal is, ezért a szakemberek a minden esetben ezek bevizsgálást javasolják. (videóval)

Vigyázat! Veszélyes lehet, ha forr a bor

Vigyázat! Veszélyes lehet, ha forr a bor

szeged tv tartalom Az idei hosszú, napos ősz miatt sok helyen még nem fejeződött be a szüret. Köztudott, hogy a pincében erjedő mustok mérges gázokat termelnek. Az idén eddig nem érkeztek hírek halálos mérgezésről. Ennek elkerülésére többféle módszer is létezik. (videóval)

Csapdát jelentenek a denevéreknek a nagy üvegfelületek

A denevérek ügyesen kerülik ki a természetes akadályokat gyors, éjszakai repülés közben is, ám a modern épületek nagy, sima üvegfelületeit nem érzékelik, ezért veszélyesek számukra - állapította meg egy új kutatás.

Az online tűzifa értékesítés veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Számos jogsértést tárt fel az utóbbi időben az interneten tűzifát hirdetők körében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ezért a hivatal arra inti a vásárlókat, hogy legyenek körültekintőek, ha az interneten rendelnek tűzifát - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

Folyamatosan vizsgálják a szegedi fákat

Folyamatosan vizsgálják a szegedi fákat

szeged tv tartalom Folyamatosan vizsgálják a környezetgazdák Szeged fáit. Sőt, nyilvántartást vezetnek mintegy 70ezer fáról, ami újdonságnak számít. Minderre azért is van szükség, mert egyre koncentráltabban alakulnak ki extrém időjárási helyzetek. Ezt a fák nehezen viselik és könnyen történhet baleset. (videóval)

Fokozottan figyeljünk a vadveszélyre!

Fokozottan figyeljünk a vadveszélyre!

szeged tv tartalom A vadbalesetekre hívta fel a gépjárművezetők figyelmét a rendőrség. Augusztus közepéig, a párzási időszakban az állatok gyakrabban ugranak ki az úttestre, ami súlyos következményekkel járhat a közlekedőkre nézve. (videóval)

Óvatosan a szökőkutak vizével

Óvatosan a szökőkutak vizével

szeged tv tartalom Súlyos betegségeket lehet összeszedni a köztéri szökőkutakból. Elsősorban gennykeltő baktérium okozhat betegségeket: furunkulusok, ótvar, gombásodás terjedhet ezeken a helyeken. Ezeknek komoly szövődményeik is lehetnek. A gyermekek kifejezetten nagy veszélynek vannak kitéve. (videóval)

Egyre többen pattannak robogóra

Egyre többen pattannak robogóra

szeged tv tartalom A nyári időszakban a szokásosnál is több robogót látni az utakon. A kismotorok divatosak, keveset fogyasztanak és könnyű velük közlekedni. Szegeden is sokan választják ezt a járművet, ami azonban veszélyes is lehet, ha valaki figyelmetlen. (videóval)

Korábbi híreink

A nyár veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

A nyár veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

szeged tv tartalomA két és fél hónapos nyári szünet alatt a szokásosnál is több veszély leselkedik a fiatalokra. Sokan nyaralnak vízparton, többen közlekednek kerékpáron, sokan maradnak hosszabb-rövidebb időre szülői felügyelet nélkül. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egész napos programot hirdetett, hogy megelőzzék a 14 évnél fiatalabbak áldozattá válását.

A világ legveszélyesebb fájának nincs olyan része, ami ne ölne meg

Manzanilla de la muerte, a halál kicsi almája - így nevezték el a spanyol hódítók a manchineel fát, amikor először találkoztak vele a Karib-tenger szigetein. A tudományos, latin neve is arra utal, hogy nem kéne megenni a gyümölcsét: Hippomane mancinella nagyjából annyit jelent, hogy az alma, amitől megőrül a ló. - írja az Index

Újra kinyit a világ legveszélyesebb útja

Nyáron újra megnyitják az El Caminito del Rey-t, vagyis a Király ösvényét Dél-Spanyolországban. Kedd óta már jegyeket is lehet venni a hátborzongató turistalátványosságra. - írja a vilagszam.hu

Egyre több tűzhöz riasztják a tűzoltókat

Egyre több tűzhöz riasztják a tűzoltókat

szeged tv tartalomA száraz és egyre enyhébb időjárás, az emberi gondatlansággal párosulva, kedvez a szabad területen keletkező tüzeknek. A kiszáradt növényzet könnyen lángra kap. A megyei tűzoltók csak az elmúlt hétvégén 13 esetben vonultak ilyen tűzesetekhez. A tűzgyújtás szabályaira azoknak is érdemes odafigyelni, akik március elsejétől a kiskertekben szeretnék a kerti hulladékot elégetni. (videóval)

A szilveszter veszélyei: a tűzijátékok

A szilveszter veszélyei: a tűzijátékok

Bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire szilveszter előtt a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentőszolgálat képviselői kedden, Budapesten.

Vannak veszélyei a karácsonynak

Vannak veszélyei a karácsonynak

szeged tv tartalomA katasztrófavédelmi szakemberek tapasztalat szerint az utóbbi években a korábbinál már kevesebb bajt okoztak a rossz minőségű karácsonyfaégők, de a gyertyákkal és mécsesekkel az emelkedett ünnepi hangulatban is vigyázni kell. Ilyenkor a konyha is veszélyforrás lehet - hívják fel a figyelmet a tűzoltók. (videóval)

Befagytak a szegedi záportározók

A hideg időjárás miatt befagytak a szegedi záportározó tavak. Azonban ezekre a vízfelületekre vaszélyes rámenni, mivel nem egyenletes a jégréteg vastagsága és ezért életveszélyes a tavakon korcsolyázni.

Szivárgott a gáz egy Széchenyi téri lakóházban

Nagy volt a gázfogyasztás, ezért ellenőrizek az IKV Zrt. szakemberei a Széchenyi tér 8. számú épületben kedden délután. A helyszíni bejárás során erős gázszagot észleltek az alagsorból, ezért értesítették a gázszolgáltatót, akik miután megerősítették a szivárgás tényét, az egész épületben elzárták a gázt. A lakók viszont azóta nem tudnak tisztálkodni, főzni.

Balesetveszélyes helyeket keresnek a rendőrök

Balesetveszélyes helyeket keresnek a rendőrök

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a következő hetekben felméri a megye balesetveszélyes helyeit, melyhez a lakosság segítségét is kérik.

Vigyázzunk az állatokra a hőségben

Vigyázzunk az állatokra a hőségben

szeged tv tartalomAkár hőgutát is kaphatnak az állatok a nyári melegben. A kutyák és macskák fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért fontos a számukra az árnyékos, hűvös hely biztosítása. Ilyenkor a sétáltatással is óvatosabbnak kell lennünk: ne menjünk a kutyával futni, és inkább rövidebb távon sétáltassuk a kora reggeli órákban. (videóval)

Archívum

Tűzveszélyesek a gyertyák és a mécsesek

A telefon után a papucsot is be kell tiltani

Hatalmas mágneses vihar közeleg

Kötéltánc a Grand Canyon fölött

Sok veszély fenyegeti a "kulcsos" gyerekeket

Fogyózni megy a dagi macska

Veszélyes anyag szivárogott az M5-ösön

Szabálytalanul szállították a mérgeket

Nyakában a gyerekkel biciklizett az apuka

Rendelet szerint 3 kiló könyvet cipelhet az alsós

Veszélyeztetett fiatalokat lát vendégül a Lions Club

Nyári veszélyekre figyelmeztetik a fiatalokat

A folyószennyezés ellen küzdenek a szegedi tudósok