Címoldal

A NER-elit akkor is bízvást számíthat állambácsira, ha vadászni akar

Egyre nő az oligarchák kedvtelésére elzárt terület Orbán Viktor szűkebb pátriájában. Újabban a Mészáros Lőrinc neve alatt futó vadaskertek gyarapodtak, miközben a hatóságok nem mindenki esetében ilyen engedékenyek. - írja a hvg

Földből kiálló elképesztő tárgyat talált egy norvég vadász

Különleges, hogy a több mint ezer éve a felszínen lévő kincset eddig nem vették észre. Egy több mint 1000 éves, remek állapotban megmaradt viking kardra bukkant egy vadász Norvégiában – írja a hvg

Ünnep: tojásvadászokat várnak a vadasparkba

Ünnep: tojásvadászokat várnak a vadasparkba

Évek óta sok szegedi család húsvéti programjában szerepel a vadasparki látogatás. Ezért idén is meghirdetik a Húsvéti tojásvadászatot, e tavaszi ünnephez kötődő rendezvényt.

Határvadászok látogattak az irányítási központba

Határvadászok látogattak az irányítási központba

A Csongrád megyében tanuló határvadászok a képzés keretén belül látogatást tettek a megye tevékenység-irányítási központjában.

Vizsgáztak a határvadászok Szegeden

Vizsgáztak a határvadászok Szegeden

Két hónapos képzést követően letették első vizsgájukat a határvadász tanulók Szegeden. A diákok ezzel számot adtak eddig megszerzett tudásukról.

Folyamatosan jelentkeznek határvadásznak

Folyamatosan jelentkeznek határvadásznak

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatos a jelentkezés a határvadászképzésre, ezzel együtt folyamatos a jelentkezők fizikai alkalmasságának ellenőrzése is.

Vadászok segítettek egy daganatos kislánynak

Szegedi kutyás vadászok összesen 86 ezer forintot gyűjtöttek egy daganatos kislány gyógyítására. Egy különleges versenyen jótékonysági számot is rendeztek, azon jött össze a pénz. A kislány is jelen volt.

Vadászrepülők okoztak riadalmat Szegeden

Vadászrepülők okoztak riadalmat Szegeden

Egész Szegeden lehetett hallani azt a két robbanást, amelybe sok helyen még a házak ablakai is beleremegtek. A közösségi oldalakon azonnal megindult a találgatás, hogy mi is történhetett. A Szeged Televízió információ szerint vadászrepülők okozták délután 3 óra körül két hangrobbanást.

Pokéstoppokat nyitottak a brit üzletek

Poké-barlangokká alakítják a bárokat, csalikat raknak ki a ruhaüzletek is, az Egyesült Királyságban már befogták a pokémonokat - az kisméretű üzletek vezetői legalábbis mindenképpen. - írja a hvg

Tudja, mit kell tenni, ha elüt egy őzet?

Kezdődik az őzek násza, ami nagy veszély lehet az utakon: augusztus közepéig nagyobb eséllyel ugorhat az autónk elé egy őz, de kellő körültekintéssel és a megfelelő szabályok betartásával elkerülhetjük az őzgázolást és az autótörést. - írja a hvg

Korábbi híreink

Solymászattal ismerkedtek a Vadasparkban

Solymászattal ismerkedtek a Vadasparkban

szeged tv tartalomEgy sas szorítása akár 2 tonna is lehet – többek között ilyen titkokat tudhattak meg azok, akik vasárnap részt vettek a Vadaspark solymászati bemutatóján. Hogy a ritka baglyok, héják, sólymok és sasok milyen élényt jelentettek, - ez jól látszott a gyerekek arcán. (videóval)

Csúcsra járt a Vadaspark Húsvétkor

Csúcsra járt a Vadaspark Húsvétkor

Óriási sikere volt idén is a Szegedi Vadaspark Húsvéti rendezvényének. A jó időnek és a jó programoknak köszönhetően a három nap alatt közel 10 ezeren látogattak ki az állatkertbe.

Újra húsvéti tojásvadászat a Vadasparkban

Újra húsvéti tojásvadászat a Vadasparkban

Ha húsvét, akkor Vadaspark, ha Vadaspark, akkor tojásvadászat! Legalábbis Szegeden sokan gondolják így, hiszen már sokadik éve „Húsvéti tojásvadászat” címen hirdetik meg e tavaszi ünnephez kötődő rendezvényt.

Közösen a vadbalesetek megelőzéséért

Közösen a vadbalesetek megelőzéséért

szeged tv tartalomVadriasztó sípokat osztogattak a rendőrök az autósoknak. Az akció során a Csongrád Megyei Vadászkamara képviselőjével együtt rövid oktatást is tartottak a gépkocsivezetőknek, hogyan csökkenthetik minimálisra a vaddal való ütközés kockázatát. (videóval)

Szegeden báloztak a vadászhölgyek

Szegeden báloztak a vadászhölgyek

szeged tv tartalomIsmét Szegeden báloztak a Dianák. A Vadászhölgy Klubnak ez volt a 13. ilyen rendezvénye, immár másodszor rendezték Szegeden. A mulatság mellett fontos a bevétel is, ezt jórészt a vadászat jó hírnevének erősítésére fordítják. (videóval)

A megyei vadászok is ételt osztottak

A megyei vadászok is ételt osztottak

szeged tv tartalomA Csongrád megyei vadászok a saját főztjükkel kínálták az éhes embereket ma délután a belvárosban. A Vadászkamara és a Vadászszövetség közösen szervezte a jótékonysági akciót. A Dóm téren több száz adagot osztottak ki a különleges vadételből. (videóval)

Lábon lőtte a vadászkutya a vadászt

Már otthonában lábadozik az az amerikai nő, akit lábon lőtt Ravasz nevű kutyája vízi madárvadászat közben Indiana államban. - írja a ma.hu

Horgászokkal, vadászokkal ismerkedhetnek

Horgászokkal, vadászokkal ismerkedhetnek

Szeptember 19-án a horgászok és a vadászok veszik birtokukba a Szegedi Olimpiai Központot a Maty-éren: ott rendezik az első Szegedi Horgász–Vadász Pikniket.

Durva! Korda György ha­lál­híre ter­jed a neten

Korda György ér­tet­le­nül áll az in­ter­ne­ten ter­jedő hír előtt, mely­ben arról tá­jé­koz­tat­ják az egyik "li­ke­va­dász" ol­dalra té­ve­dő­ket, hogy élet-halál kö­zött lebeg és or­vo­sai is le­mond­tak róla. - írja a ripost.hu

Vadásztrófeákat találtak a pénzügyőrök egy autóban

Szarvasagancsokat és trófeákat találtak egy gépkocsiban a pénzügyőrök egy közúti ellenőrzés során - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Archívum