Címoldal

Kiváló a Partfürdő és a Sziksósfürdő vize

Kiváló a Partfürdő és a Sziksósfürdő vize

szeged tv tartalom Kiválónak ítélte a szegedi Partfürdő és a dorozsmai Sziksósfürdő vízminőségét az Európai Bizottság. A minősítés alapján még több külföldi vendég érkezhet. Az idei nyár igen jól sikerült, hiszen mindkét fürdőhelyen nagymértékben növekedett a vendégek száma, a kempingezők is sokkal többen voltak, mint tavaly. (videóval)

Végre tiszta vizet önthetünk a pohárba Fotógalériával

Végre tiszta vizet önthetünk a pohárba

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében lezárult a két település lakosságát ellátó vízmű-telepek ivóvíz tisztítási technológiájának fejlesztése és ivóvízhálózatának rekonstrukciója. Az ünnepélyes átadóra szerdán délben került sor a Margaréta utcai telephelyen.

Kötbérért pereskedik az önkormányzat

Kötbérért pereskedik az önkormányzat

szeged tv tartalom A szegedi önkormányzata majdnem 650 millió forintos kötbér megfizetését szeretné elérni a Szegedi Törvényszéken. A ma kezdődött peren az AB Konzorcium az alperes, amely a 3,7 milliárd forintos összértékű, Szegedet és Algyőt érintő ivóvízminőség-javító program kivitelezési munkáit végezte, ám a határidőket nem tudta betartani. (videóval)

Ivóvízhálózat tisztítást végeznek Petőfitelepen

Ivóvízhálózat tisztítást végeznek Petőfitelepen

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében kedden a szakemberek ivóvízhálózat tisztítási munkákat végezek Petőfitelep területén.

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. március 9-13. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Dorozsma és Szőreg területén.

Hétfőtől tisztítják Dorozsma ivóvízhálózatát

Hétfőtől tisztítják Dorozsma ivóvízhálózatát

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. március 2-6. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Dorozsma területén.

Baktóban folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása

Baktóban folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. január 12-16. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Baktó területén.

Közmeghallgatás: az ivóvíz volt a fő témaFotógalériával

Közmeghallgatás: az ivóvíz volt a fő téma

Közmeghallgatást tartott a szegedi önkormányzat szerdán délután a városháza házasságkötő termében, ahol fő napirendként az ivóvízminőség-javító programról hallhattak tájékoztatót a megjelentek, de egy alsóvárosi lakatos üzemről is hosszan tárgyaltak, szóba került még a rakpart hétvégi lezárása és a nyilvános vécék helyzete is.

Az ivóvízminőség-javítása lesz a közmeghallgatás témája

Közmeghallgatást hirdettek december harmadikára, a lakosságot szerdán délután 4 órára várják a városháza házasságkötő termébe, ahol fő napirendként „Az ivóvízminőség-javító program állása Szegeden” címmel tartanak tájékoztatót.

Baktóban folytatódik az ivóvízminőség javítása

Baktóban folytatódik az ivóvízminőség javítása

A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító program keretében ivóvízhálózat tisztítási munkákat végeznek a szakemberek hétfőtől péntekig Baktóban és a Belváros egyes részein. A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni.

Korábbi híreink

Tápén is dolgoznak a jobb ivóvízellátásért

Tápén is dolgoznak a jobb ivóvízellátásért

A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító program keretében ivóvízhálózat tisztítási munkákat végeznek a szakemberek hétfőtől péntekig Tápén, Petőfi-telepen és a Belváros egyes részein. A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni.

Tisztítással folytatódik az ivóvízminőség javítása

Tisztítással folytatódik az ivóvízminőség javítása

A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító program keretében ivóvízhálózat tisztítási munkákat végeznek a szakemberek hétfőtől szerdáig Petőfi-telepen és a Belváros egyes részein. A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni.

A szegedi víz arzéntartalma határérték alatti

A szegedi víz arzéntartalma határérték alatti

Országszerte most lépnek a megvalósulás fázisába a jellemzően forráshiány miatt évek óta húzódó – a kormány és az EU által támogatott – ivóvízminőség javító programok, ezt követően tud majd megfelelni teljes mértékben Magyarország az EU által támasztott ivóvíz minőségi követelményeknek.