Címoldal

Benyújtották a Csongrád megye átnevezéséről szóló javaslatot

Csongrád-Csanád megyévé neveztetné át Csongrád megyét hétfőn benyújtott parlamenti javaslatával Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nem örülnek a kilenc osztályos iskolának

Nem örülnek a kilenc osztályos iskolának

szeged tv tartalom Március elején derült ki, hogy az oktatási kormányzat kilenc évfolyamossá bővítené az általános iskolát. A tanárok és a Pedagógusok Szakszervezete még nem hallott részleteket a tervekről, azt sem tudják, hogyan vezetnék be a változásokat, és hogyan érintené mindez a tanárok szakmai munkáját. (videóval)

Politikai "komisszárok" pályáznak a sportszövetségekre

Az ellenzéki pártok az Országgyűlésben bírálták a sportszövetségekkel kapcsolatban tervezett változtatásokat. Schmuck Erzsébet (LMP) szerint visszaélésszerűen használják a kivételes eljárást a kormánypártiak, és emlékeztetett, hogy már többször felszólították a kormányt, hogy hívja vissza a sportszövetségektől a politikai komisszárokat. Az MSZP-s Burány Sándor szerint semmi sem indokolja, hogy ezt a törvényjavaslatot kivételes eljárásban, "kapkodva" fogadják el. - írja a nepszava.hu

Hasselhoff mától simán Hoff!

Hasselhoffról simán Hoffra változtatta nevét a Baywatch egykori sztárja, a színész az erről szóló oklevelet egy Youtube-ra feltöltött videóban mutatta be. - írja Blikk

Titokban változtatták meg a szegedi iskolák nevét

Titokban változtatták meg a szegedi iskolák nevét

Szegeden tizenkilenc oktatási intézmény nevét változtatta meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, közöttük olyanét is, aminek egy betű miatt kell lecserélnie névtábláját és a bélyegzőit. A központnak erről előzetesen ki kellett volna kérnie az önkormányzatok és különböző testületek véleményét. Ám erre – törvénysértő módon – csak utólag biztosítottak lehetőséget.

Átalakítanák az iskolai nyelvoktatást

Jelentősen átvariálná az iskolai nyelvoktatást az oktatási államtitkárság [origo] birtokába került nyelvoktatási stratégiája. Az angol helyett a német lenne az első nyelv, mert az államtitkárság szerint az nehezebb, és így jobban felkészít további nyelvek megtanulására.

Ez aztán a rajongás! 14 Bond-lány nevét vette fel

Emma Louise Hodges igazi Bond-rajongó, bár ez a durva névváltoztatás talán egy csöppet túlzás. A legújabb James Bond film, a Skyfall premierje alkalmából tizennégy egykori Bond-lány nevét vette fel.