Címoldal

Nézzük csak: mi változott mától?

Összeszedtük a január 1-jén hatályba lépett, mindennapokat leginkább érintő jogszabály-változásokat. Enyhe adó- és járulékcsökkentések, 8 százalékkal bruttó 138 ezerre emelkedő minimálbér, változó cafeteria-szabályozások – többek között ezeket hozta az új év. Néha személyi kell a csekkbefizetéshez, tovább nő a nyugdíjkorhatár. - írja az Index

Autópálya-matricát vesz? Jövőre erre figyeljen!

Autópálya-matricát vesz? Jövőre erre figyeljen!

Sok újdonságot hoz a jövő év az autópályás díjfizetésben – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az MTI-hez eljuttatott közös közleményében szombaton.

Ilyen változások lesznek jövőre az adózásban

Ilyen változások lesznek jövőre az adózásban

szeged tv tartalom Jövőre már nem kérheti senki, hogy a munkáltatója készítse el az adóbevallását. Növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum, több termék és szolgáltatás ÁFÁ-ja viszont 5%-ra csökken. A jövő évi adóváltozásokról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adott tájékoztatást. (videóval)

Így változik az életünk 2017-ben

Itt az új év, és vele egy rakás fontos változás, amelyek mindannyiunk életét érinteni fogják. Összeszedtük, mi minden lép hatályba 2017. január 1-jén Magyarországon. - írja az Index

Drasztikus változások jöhetnek a magyar Kresz-ben

Bár régóta hirdeti a kormány, hogy hamarosan sor kerül a KRESZ megújítására, eddig nem történt lépés az ügyben. Most azonban talán végre sor kerülhet a változásra. - írja a Blikk

Óriás változások jönnek az iskolában

Rövidebb tanórák, csökkentett tananyag, hosszabb tanév - ilyen változások jönnek az iskolákban. - írja a faktor.hu

Változások lesznek több buszjárat menetrendjében

Változások lesznek több buszjárat menetrendjében

Csütörtöktől, június 16-tól érdemes lesz nagyon figyelniük azoknak az utasoknak, akik busszal közlekednek Szegeden. Több járat közlekedése megváltozik, menetidők és útvonalak módosulnak és új buszjáratok is indulnak.

Megszavazták az adócsomagot - így adózunk 2017-ben

A marhahúsos szendvicset kedvelő, sokat utazó dohányzó dízelautó-tulajdonosok lesznek a jövő évi adóváltozások vesztesei, feltéve, ha nem épp két gyerekük van, mert akkor valamivel jobban járnak. - írja a vg.hu

Változások a Szegedért Alapítványnál

Változások a Szegedért Alapítványnál

szeged tv tartalom Minden átalakult és semmi sem változott a Szegedért Alapítvány házatáján – a civil szervezet vezetői így jellemezték azokat a változásokat, amelyek az alapító okirat hétfői módosítása után elindultak. Megújul az elnökség és a kuratóriumok, jelentősen nőtt az éves támogatások összege, az Alapítvány új helyre költözik.

Forgalmi és parkolási rend az ünnepek alatt

Forgalmi és parkolási rend az ünnepek alatt

A Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint a hosszú hétvégére való tekintettel változások lesznek a közösségi közlekedési, valamint a közterületi fizető parkolási rendben.

Korábbi híreink

Változások a jogosítvány megszerzésében

Változások a jogosítvány megszerzésében

szeged tv tartalomA január 1-től hatályos törvénymódosítás értelmében az első alkalommal kiadott jogosítvány mindenki számára illetékmentes. Aki azonban lejárt vezetői engedélyét szeretné megújítani, továbbra is illetéket kell fizetnie és természetesen az orvosi alkalmassági vizsgálat sem lesz ingyenes. (videóval)

Júliusig nincs változás a kéményseprésben

Júliusig nincs változás a kéményseprésben

szeged tv tartalom Bár folyamatosan változnak a kéménysepréssel kapcsolatos jogszabályok, Szegeden 2016. január 1-től továbbra is a Kéményseprőipari Kft. látja el a szolgáltatást.

Jó hír a kiskertekben élőknek

Jó hír a kiskertekben élőknek

szeged tv tartalomKönnyebb lehet a zártkertek adás-vétele egy új jogszabály alapján. Aki a Földhivatalnál ezt kérelmezi, annak az ingatlana kikerül az eddigi kötöttebb termőföld-alapú nyilvántartásból, és utána kevésbé szigorú szabályok vonatkoznak a rá. A lehetőség a jövő év végéig áll rendelkezésre.

Szociális támogatások: irány a járási hivatal és a munkaügyi központ!

Eddig egy helyen voltak, március 1-jétől azonban nem mindegy, milyen segélyre jogosult. A legegyszerűbb, ha kormányablakhoz fordult segítségért.

Megszűnt az ingyenes pálinkafőzés

Változtak a pálinkafőzésre vonatkozó szabályok, a magánfőzésre használt berendezéseket mostantól 15 napon belül be kell jelenteni. A január 1-je előtt vásárolt desztillálók bejelentési határideje január 15-én, holnap jár le.

Mától jóval nehezebb a KRESZ-vizsga

Január 12-től az összes kategóriában teljesen új kérdésekkel találkoznak a jövendő járművezetők a KRESZ-vizsgán. Ráadásul az alapkérdések számát megnégyszerezték, és ezeket még tovább lehet variálni, ami azt jelenti, hogy az úgynevezett kérdésbank (amiből az internetes gyakorlás illetve a vizsga során kikerülnek a kérdések) összességében sokszorosa a korábbinak. Ez több mint tízezer kérdést jelent.

Januári változások a szemétszállításban

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két különböző méretű kukát kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebből a képződő hulladék mennyisége szerint választhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Kevés új szabály, furcsa helyesírás

Már egy éve elfogadták az új helyesírási szabályokat, nemsokára lesz új szótár is. Aztán magyar legyen a talpán, aki helyesen toldalékolja az olyan kettős betűre végződő neveket, mint a Mariann. Nem sok minden változik, de legalább furcsán. És vigyázni kell, mert ha valaminek Łódź a neve, az nem lehet Lodz.

Rácsodálkoznak a szeptemberi változásokra a szülők

Sok változással szembesülnek szeptembertől a szülők, például azzal, hogy a gyereknek egész nap az iskolában kell lennie - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné beszélt arról is, hogy miután szeptembertől csak részleges béremelést kapnak, azt szeretnék, hogy egy ideig még fizessék ki a túlórát is.

Regionális bírósági konferencia Szegeden

Képzéssorozatot indított az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Széchenyi terv keretében Magyarország összes bírójának és bírósági titkárának. Ez garantálja azt, hogy a hatályba lépő új jogszabályok – amelyek megváltoztatták a magyar jogrendszert – a bírák és bírósági titkárok számára egységesen legyen értelmezhetőek.

Archívum