Címoldal

Az év utolsó napján éjfélig igényelhetik a kedvezményes adózást a kisebb vállalkozások

December utolsó napján lejár a kisadózók tételes adójára (kata) és a kisvállalati adóra (kiva) áttérés határideje - hívta fel az MTI figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben.

Mészáros Lőrinc nem is tudja pontosan, mennyi pénze van

Mészáros Lőrinc és a felcsúti képviselőtestület hétfőn közmeghallgatást tartott a faluházban, de a településen annyira rendben van minden, hogy egyetlen felcsúti lakos sem jött el, hogy bármit számonkérjen a falu vezetőin. A polgármester azonban készséggel válaszolt néhány újságírói kérdésre. - írja a 444.hu

Hétfőtől büntetés nélkül pótolhatnak a NAV-nál a legkisebbek

Hétfőtől a NAV ellenőrei kimennek a gyanús a kisvállalkozásokhoz, de alapvetően nem büntetni, hanem segíteni akarnak. Erről Tállai András, a NAV vezetője, az NGM államtitkára és Mezőkövesd parlamenti képviselője számolt be. - írja a 444.hu

Leonardo Dicaprio beszáll egy vegán burgercégbe

Leonardo Dicaprio beszáll egy vegán burgercégbe: a Los Angeles-i Beyond Meat bejelentése alapján a színész a klímaváltozás elleni társadalmi felelősségvállalási programjának keretein belül vásárolta be magát a cégbe – írja az Index

Egyre többet markol a NER Zuckerbergje

Kicsit kevesebb mint fél évvel ezelőtt számoltuk össze, hogy hány cég és mekkora vagyon fölött diszponálhat a magyar gazdaság üstököse, a közbeszerzések és felvásárlások Zuckerbergje, Mészáros Lőrinc. - írja az Index

Így kerültek külföldi kézbe a nemzeti sikercégek

Nem egyszerűen magyar, hanem kormányhű, vazallus vállalkozói réteg kialakításán munkálkodik a kormány. Miközben azonban a politikailag érzékeny szektorokban, így a médiában vagy a bankoknál, sorra kerülnek itthoni kézbe cégek, máshol a nemzeti tőkések is gyakran megválnak „hungarikumoktól”. - írja a hvg

Ötletgyárosoknak indul kurzus az egyetemen

Ötletgyárosoknak indul kurzus az egyetemen

Sikeres vállalkozók ösztönzik és mentorálják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit ötleteik megvalósításában szeptembertől. A Gazdaságtudományi Karon induló új kurzus célja a vállalkozói lét ösztönzése és a hallgatói ötletek megvalósításának elősegítése.

Vállalkozni tanítják az egyetemistákat a GTK-n

Vállalkozni tanítják az egyetemistákat a GTK-n

A Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Tudásmenedzsment Kutatóközpontja a Gazdaságtudományi Karral együttműködve az „Embedding Entrepreneurship Education” Uniós program keretében egy speciális kurzust indít a nem közgazdász hallgatók vállalkozóvá válásának támogatására.

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

szeged tv tartalom Egyre több üzlethelyiség talál gazdára a belvárosban azóta, hogy nem kell feltétlenül megvenni a bérleti jogot is. Egy tavalyi önkormányzati rendeletmódosítás tette lehetővé, hogy városi tulajdonú helyiségek bérlőinek csak a bérleti díjat kell fizetni, a jogot nem kell megvenniük. (videóval)

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

A Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium 10-11-12. osztályos diákjai elhozták a fődíjat a Junior Achievement országos diákvállalkozás-versenyén, és ezzel ők képviselhetik hazánkat a svájci nemzetközi versenyen.

Korábbi híreink

Idén is lehet pályázni a Kézműves Remek díjra

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is pályázatot hirdet a „Magyar Kézműves Remek" elismerő cím elnyerésére. 2016. szeptember 2-ig várják a pályázatokat. A Csongrád megyei kézművesek rendszeresen kiemelkedően szerepelnek a kiíráson, tavaly is többen kaptak elismerést a megyei jelentkezők közül.

Egyre több helyen kell használni az online kasszát

Egyre több helyen kell használni az online kasszát

szeged tv tartalomA masszázs-szalonban és a plasztikai sebésznél is online kassza adja majd a számlát ősztől, mert tovább bővül az online pénztárgépek használatára kötelezettek köre. Jövőre pedig már a taxisok is csak akkor nyújthatnak szolgáltatást, ha csatlakoznak a rendszerhez. (videóval)

Szegeden nem csökken a vállalkozások száma

Szegeden nem csökken a vállalkozások száma

szeged tv tartalomAz utóbbi években folyamatosan emelkedett Magyarországon a megszűnő cégek száma. Míg 2014-ben összesen 41 ezer, tavaly újabb 50 ezer vállalkozást töröltek országszerte a cégnyilvántartásból. Az önkormányzat adatai szerint Szegeden nem érezhető ez a káros folyamat.

Jobb évre számítanak a vállalkozók

Jobb évre számítanak a vállalkozók

szeged tv tartalomNehéz évet zártak a kereskedők és a vendéglátók tavaly. A kiszámíthatatlan törvényi szabályozás, a magas közterhek és a boltok vasárnapi nyitva tartásának korlátozása is hátrányosan érintette a cégeket. Olyan sok vállalkozás a korábbi években még soha nem szűnt meg, mint 2015-ben.

Alacsony a vállalkozások hitelfelvételi kedve

 Alacsony a vállalkozások hitelfelvételi kedve

szeged tv tartalomAz állami és pénzintézeti erőfeszítések ellenére is alacsony szinten áll a hazai vállalkozások hitelfelvételi hajlandósága. A bankok szívesen adnának kölcsönt a cégeknek, és a kamatok is kedvezőek, de a kis-, és középvállalatok többsége nem szívesen kockáztat.

Egy vállalkozás bugyrai

Egy vállalkozás bugyrai

Az E-Kurzus Szociális Szövetkezet célja, hogy minél több vállalkozás jöjjön létre a jövőben. A szövetkezet a különböző vállalkozások elindításához nyújt segítséget. Betekintést enged a vezetői készségek, a pénzügyi ismeretek és a források hatékony megtalálására, hogy az ötleteket megvalósíthassák a résztvevők vállalkozásokká.

Vállalkozói jó tanácsok fiataloknak

Vállalkozói jó tanácsok fiataloknak

szeged tv tartalomA Takarékosság Hete című rendezvénysorozat a „Lehet-e vállalkozni a válság alatt” című konferenciával zárult a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában. A rendezvény célja az volt, hogy jó példák bemutatásával ösztönözzék a fiatalokat a saját vállalkozásaik megvalósítására.

Orbán Viktornál a család az első

Bár apósa, a miniszterelnök többször is megvédte a parlamentben, végül az "őt és családját érő támadások miatt" mégis kihátrált a közbeszerzéseken felhizlalt vállalatából Tiborcz István. - írja a stop.hu

Béla, menj a pénztárba, de ne feledd: ha valaki gyanús, te vevő vagy!

Rafkósak a kisebb üzletek tulajdonosai, a vasárnapi boltzáras törvény pedig csak erősítette ezeket a képességeket. Van, aki vasárnap is behívja dolgozni az alkalmazottait, de amikor ellenőrök látogatják meg, a dolgozó nyomban árufeltöltővé, takarítóvá vagy egyszerű vásárlóvá lényegül át. - írja a hvg.

Így áll saját lábán Orbán Ráhel férje

Saját lábán áll, nem függ a nagyhatalmú apától (apóstól) Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István - hangoztatja lépten-nyomon a miniszterelnök legidősebb lánya. Ez akár igaz is lehetne, hisz Tiborcz jól menő vállalkozó - bár kétségtelenül közpénzen hízik a saját vagyon.

Archívum