Címoldal

Innovációs napot szervez az egyetem

Innovációs napot szervez az egyetem

A Szegedi Tudományegyetem idén is megrendezi a hagyományosnak számító Innovációs Napot. A május 30-i rendezvényen szakemberek tartanak előadásokat a tudáshasznosítás meghatározó szerepéről fókuszba állítva az ELI Science Park lehetőségeit.

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsiFotógalériával

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsi

1917-ben, 100 éve született Kovács Béla. A Radnóti és Ságvári Gimnáziumok egykori kiváló franciatanára ma ünnepelte születésnapját, melynek alkalmából a családon és a tanítványokon kívül Szeged önkormányzatai is köszöntötte.

Húsz góllal nyert a Szeged a Vác ellen

A MOL-Pick Szeged 39-19-re legyőzte a Vác csapatát a férfi kézilabda NB I keddi mérkőzésén.

Molekuláris gyógyászati központ lesz az ELI mellett

Molekuláris gyógyászati központ lesz az ELI mellett

A molekuláris gyógyászat lehetőségeit az alapkutatásoktól a betegágyig vizsgáló kiválósági központot hoznak létre uniós támogatással Szegeden, az intézmény székhelye a lézerközpont melletti tudományos és innovációs parkban lesz.

A természettudományokat népszerűsítettékFotógalériával

A természettudományokat népszerűsítették

szeged tv tartalom Ismerd meg a tudósokat címmel 2010 óta fut az az ismeretterjesztő előadássorozat, amelynek idei négy állomása közül az egyik a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola volt. A diákok figyelmét egy fiatal kutató előadásával és egy látványos interaktív kísérleti bemutatóval próbálták a műszaki és a természettudományok felé fordítani.

Guruló ágyat adományoztak a bohócdoktorok

Guruló ágyat adományoztak a bohócdoktorok

Egy korszerű, guruló gyerekágyat adományoztak a gyermekklinika sebészeti osztályának a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai.

Energiahatékonyságról és Innovációról a ligetben

Energiahatékonyságról és Innovációról a ligetben

A villamosenergia ipar innovációja és a fenntarthatóság áll a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szeptember 14-én kezdődött, 63. Vándorgyűlés és Kiállítás fókuszában, amelynek ezúttal Szeged ad otthont. A szervezők ezúttal egy szabadtéri bemutatón is népszerűsítették célkitűzéseiket.

Csípős verseny: néha kiütéssel győz a paprika

Csípős verseny: néha kiütéssel győz a paprika

Magyarország legerősebb paprikájával készült hamburgert ettek azok a bátor jelentkezők, akik beneveztek a Famous Étterem péntek esti evőversenyébe. Volt, aki néhány falat után feladta, a győztes 8 perc 13 másodperc alatt falt be négy nagyon csípős hamburgert.

A szegediek jól szerepelnek az innovációs versenyén

A szegediek jól szerepelnek az innovációs versenyén

A Szegedi Tudományegyetem diákjai már napok óta a helyszínen tesztelnek Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on. Az első eredményeik nagyon biztatók a fiataloknak.

Innovációs versenyen kapott különdíjat egy szegedi hallgató

Bevásárlós mobilalkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) elsőéves, programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

Korábbi híreink

Májusban jön a nemek csatája a REÖK-be

Májusban jön a nemek csatája a REÖK-be

Egy hajléktalanból lett kutyagondozó inspiráló történetével, valamint improvizációs „nemek harcával” várja látogatóit május elején REÖK. Mindkét estén neves színművészeket láthat a közönség: Hámori Gabriella és Kovács Lehel is érkezik.

Öt kategóriában osztották ki az SZTE Innovációs Díjait

Öt kategóriában osztották ki az SZTE Innovációs Díjait

A Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napján osztották ki öt kategóriában az SZTE Innovációs Díjakat. Az egyetem a díjjal olyan innovatív ötleteket jutalmaz, amelyek szellemi alkotásnak minősülnek és üzleti szempontból hasznosíthatók. Idén szoftver, vízgőzmérő-rendszer, speciális csavar, beszéd-rehabilitációs eljárás és vízlepergető rétegek fejlesztése került díjazásra.

Vácon folytatja a MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata csütörtökön 18 órakor újabb rájátszás meccset vív, ezúttal a Vác otthonában. A szombati Füred elleni bajnoki kihagyó Prodanovics és Parrondo játéka ezúttal is kérdéses.

Az idén is megrendezik az Innovációs Napot

Az idén is megrendezik az Innovációs Napot

A Szegedi Tudományegyetem az idén is megrendezi a már hagyományosnak számító Innovációs Napot. A rendezvénynek április 28-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad helyet. A találkozó célja, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit és a vállalati szakembereket.

Társasjáték az esélyegyenlőségért

Társasjáték az esélyegyenlőségért

szeged tv tartalomA magyar közoktatás többféle gonddal is küzd. Ezek közül az egyik a kirekesztés és az esélyegyenlőség kérdésköre. A mai oktatási rendszer elzárja a hátrányos helyzetű fiatalok elől a színvonalas képzést, és ezzel a társadalmi felemelkedés lehetőségét is. Az oktatási rendszer átalakítása a gazdaságra és az egész társadalomra jó hatással lenne. (videóval)

A Templomosok legyőzték a Pandákat

A Templomosok legyőzték a Pandákat

Tavaly augusztus 30-án tartotta első edzését a Szeged Templars amerikaifoci csapat, Húsvét előtt pedig már az első hivatalos edzőmérkőzését is lejátszotta az együttes. Az ellenfél a Váci Pandas csapata volt.

Furcsa vacsorát osztottak a soproni kórház gyerekosztályán

Egy nyers, nem megfőzött virsli, egy szelet üres kenyér, egy kis darab uborka – ennyi volt a vacsora a Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán. Egy felháborodott apa le is fotózta. A kórház elnézést kért. - írja a hvg

A Vác ellen kezdi a tavaszi szezont a Pick

A Vác ellen kezdi a tavaszi szezont a Pick

szeged tv tartalomKét hónapos szünet után a hétvégén folytatódik a férfi kézilabda bajnokság. A Pick a Vác ellen játssza idei első tétmérkőzését. A könyökműtéten átesett Balogh Zsolt kivételével mindenki ott lehet a keretben.

Edzője elégedett Kárász Anna idei teljesítményével

Edzője elégedett Kárász Anna idei teljesítményével

szeged tv tartalomNem panaszkodhat az idei esztendőre Kárász Anna, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE kajakosa, aki Kozák Danuta legyőzésével 2015-ben először indulhatott egyest felnőtt világbajnokságon. Edzője, Kovács László is elégedett tanítványával. A rutinos szakember abban bízik, hogy Anna jövőre Rióban, az olimpián is rajthoz állhat.

Elnökök vitája a szegedi labdarúgóstadionról

Elnökök vitája a szegedi labdarúgóstadionról

szeged tv tartalomNem ért egyet a Párbeszéd Magyarországért szegedi szervezete a szegedi futball stadion építésével. Véleményük szerint a város sikeres csapatsportjait kellene inkább támogatni, például a kézilabdát vagy a vízilabdát, de azt sem értik miért száll be a keresztény egyház a focibizniszbe.

Archívum

Egészségipari innovációs klaszter szegediekkel

Rejtélyek, sorsok, múmiák a Fekete házban

Megérkeztek a váci múmiák Szegedre

Kajak-kenu: kikapott a Kovács-Janics duó

Nem lehet Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Szegedi diák sikere egy tudományos versenyen

Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék?

Védtelen a Honvédség egy támadással szemben

A Szegednek már nyolc a Magyar Kupában

Idén már csak kétszer játszik idehaza a Pick

Így kezdték számolni a magyar zsidókat

Siker a bajnokságban, könnyű sorsolás a kupában

Rálőttek a cseh elnökre, testőrei csak nézték

Megvan a Pick ötödik győzelme

Hétvégén Vác a cél, és a győzelem

Újoncok ellen küzd a héten a Pick

Fiatal szegedi kutató mutatkozott be Londonban

Kovács: "A táncosok nem díszítőelemek"

Ezüstérmet szerzett a Kovács, Janics duó-frissítve

Natasa az olimpia után már csak férjével készül

Biciklizős dalok a városháza udvarán

Kovács, Douchev-Janics: születésnapi aranyérem

Készülhetnek a címvédésre a bajnokok

Csodás évet zárt az ABCOM-Szeged

Kizárták a Janics-Kovács párost