Címoldal

Szeged, Budapest és Eger a legnépszerűbb úticélok

Szeged, Budapest és Eger a legnépszerűbb úticélok

8 százalékkal bővült a belföldi turizmus az első negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. Bár hosszú hétvégénk nem volt ebben az időszakban, mégis többet utaztunk, mint tavaly. Az 1-2 éjszakás üdülések voltak kelendőek, és inkább 4-5 csillagos szálláshelyet választottunk. Szeged egyre népszerűbb célpont.

Óriási forgalom volt a határon húsvétkor

Óriási forgalom volt a határon húsvétkor

Több mint 180 ezer utas 48 ezer járművel használta a húsvéti ünnepek alatt a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Nyitnak a jégszállodák – eláruljuk, mennyibe kerül egy éjszaka

Az időjárás ugyan egyelőre nem adott rá okot, de lassan ideje ráhangolódni a télre; közeleg a jégkorcsolyázás, hólapátolás, az ünnepi fények és a forralt bor időszaka. A Trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtött 5 különleges szálláshelyet, ahol a vendégeknek jeges téli élményben lehet részük. - írja a 24.hu

A terror miatt átalakulnak az utazási szokások

A terror miatt átalakulnak az utazási szokások

szeged tv tartalom Meglepő módon alakítják át a nyaralási szokásokat a turisták által kedvelt országokban történt erőszakos események. Az utazók egy része megijedt a törökországi katonai puccstól, de Franciaországba továbbra is szívesen mennek. Az utasbiztosítások már a terrorcselekményekre is érvényesek. (videóval)

Feleannyit utazunk, ha nem lesz SZÉP-kártya?

Feleannyit utazunk, ha nem lesz SZÉP-kártya?

A SZÉP-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Az érintettek kétharmada nem ért egyet az EU Bíróságának döntésével, mely szerint a Magyar Kormánynak módosítania kell a SZÉP-kártya rendszerét.

Azért, hogy az utazás ne bosszúság legyen

Azért, hogy az utazás ne bosszúság legyen

A Gazdasági Versenyhivatal több esetben vizsgálja az egyes utazásszervező cégek által az utazási szerződés megkötését megelőzően adott fogyasztói tájékoztatásokat. A kifogásolt hirdetésekben szereplő üzenetek hiányos és megtévesztő tájékoztatást adnak az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról.

A hat legjobb úti cél a húsvéti szünetre

Lélegzetelállító helyekért nem kell átlépnünk az országhatárt; vízeséseink, tengerszemünk, sőt Nemzetközi Csillagoségbolt-parkunk és bioszféra-rezervátumunk is van. A Trivago összegyűjtötte azokat a különleges, olykor eldugott vidéki úti célokat, melyek tökéletesek egy húsvéti családi kiránduláshoz. - írja a hvg

Két napig az utazóké lesz az Árkád

Két napig az utazóké lesz az Árkád

Az idén már tizedik alkalommal rendezi meg a Majoros International Kft. pénteken és szombaton a Dél-Alföld legnagyobb utazás és szabadidő szakkiállítását az Árkád üzletközpontban, amelyre több mint 60 kiállító, köztük számos szegedi utazási iroda hozza el turisztikai kínálatát.

Továbbra is a DAKK buszai szállíthatják a szegedieket

Továbbra is a DAKK buszai szállíthatják a szegedieket

A szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága ismerhette meg elsőként azt a szerződéstervezetet, mely a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. és az önkormányzat közötti együttműködés feltételeit rögzíti. A bizottsági tagok támogatták a szerződés megkötését.

Kína a Hold "sötét" oldalára készül

Eddig egyedülálló módon, a Hold túlsó, "sötét", vagyis a Földről nem látható oldalán terveznek leszállást 2018-ban a kínai űrprogram irányítói - számolt be a Hszinhua hírügynökség a nemzetvédelmi kutatások állami hivatalához tartozó Hold-kutatóközpont vezetőjének nyilatkozatát idézve. - írja a stop.hu

Korábbi híreink

Karácsonykor is népszerű célpont Szeged

Karácsonykor is népszerű célpont Szeged

szeged tv tartalomA belföldi vendégek száma a nagyobb Szegeden a karácsonyi időszakban, de sok európai országból is szívesen jönnek hozzánk. Leginkább a pihenést és a feltöltődést segítő programokat és szolgáltatásokat keresik városunkban a turisták, azért persze a magyar konyha nyújtotta élményeket sem hagyják ki. (videóval)

Népszerű célpont Szeged a hosszú hétvégén

Népszerű célpont Szeged a hosszú hétvégén

A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén a pihenni vágyók közül legtöbben Budapest és Eger szállásai iránt érdeklődnek. Szeged a legnépszerűbb 10-es listában található

A rádióból tudták meg, hogy elhagyták a gyereküket

Egy francia pár az autópálya-pihenőnél hagyta a hároméves kislányát, és csak akkor vették észre, hogy hiányzik, amikor már a rádió is bemondta. - írja a hvg.

Szegedre „hangol” idén az angol Guardian

Szegedre „hangol” idén az angol Guardian

Szegedet ajánlja úticélul olvasóinak a neves brit napilap, a The Guardian. Tihany, Villány, Esztergom és Tokaj mellett a Tisza-parti város a lap idei „nyerő tippje”.

Pofátlanul drágán repülnek az államtitkárok

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára 378 ezer forintért repült Brüsszelbe, és 163 ezerért szállt meg egy éjszakára. Más példák is azt jelzik: a minisztériumi vezetők olykor érthetetlenül drágán utaznak. Az állam egy év alatt 400 millió forintot költött a miniszterek, az államtitkárok és helyetteseik útjaira. - írja a nol.hu

Pizzát rendelt a kifutópályára a pilóta az utasoknak

A Delta Air Lines járatain többen a mennyei paradicsomban érezhették magukat, pedig a gépük fel sem szállt... - írja a webbulvar.hu

Egyre népszerűbb turisztikai célpont Szeged

Egyre népszerűbb turisztikai célpont Szeged

A trivago.hu utazási weboldal felmérése szerint a magyarok idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik meg a nyáron, mint tavaly, de átlagosan többet hajlandók költeni a szállásra. Szeged továbbra is ott van a legnépszerűbb célpontok között.

Ez lesz a világ leghosszabb üvegpadlós hídja

Kína eddig is igyekezett új építészeti rekordokat beállítani, hamarosan még eggyel bővülhet a lista. A Csangcsiacsie-kanyonon átívelő üvegpadlójú híd ugyanis a leghosszabb és a legmagasabb lesz, ha megnyílik júliusban. - írja az origo

Újabb elismerés kapott az Art Hotel

Újabb elismerés kapott az Art Hotel

A TripAdvisor utazási portál idei díjazott magyarországi szállodái között a budapesti szállodák domináltak, de két szegedi szálláshely is bekerült a legjobbak közé - derül ki a Tripadvisor honlapján közzétett adatokból.

Kétnapos utazási börzének ad otthont az Árkád

Kétnapos utazási börzének ad otthont az Árkád

Az idén már kilencedik alkalommal rendezi meg a Majoros International Kft. pénteken és szombaton a Dél-Alföld legnagyobb utazás és szabadidő szakkiállítását az Árkád üzletközpontban, amelyre 65 kiállító, köztük számos szegedi utazási iroda hozza el turisztikai kínálatát.

Archívum

Északi fényt csodálhatunk az ágyből

A szegedi Nagyállámoson is vizet oszt a MÁV

Mila Kunis és Ashton Kutcher az űrbe menne nászútra

Ingyen diákutazás: titkon félig megszüntették

Repülj az űrbe DiCaprióval!

A világ 7 legdrágább utazása

Utazás: börzén mutatták be az idei kínálatot

Utazási börzének ad otthont a TIK

Kulturális utazások Szeged és Szabadka között

A masiniszta szólt rá a hangos utasra

A szegedi Ács Szilvia az év Tourinformátora

Újabb durva lépés a kormánytól

Százmilliókért utaztak az állami fejesek

777 nap alatt a Föld körül autóstoppal

Szombaton nyílik az utazás kiállítás