Címoldal

Fiatal és szeret vonatozni? Van egy jó hírünk!

Megszavazta nemrég az Európai Parlament (EP) az ingyenes Interrail vasúti bérlet ötletére épülő uniós kezdeményezés jövő évi költségvetésének növelését, így 2018-ban már több ezer magyar fiatal részese lehet a programnak - közölte vasárnap Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. - napi.hu

Nem számított rá, de végül úgy utazott Krétára, mintha magánrepülőgéppel ment volna

Egy skót írónő akaratlanul is kimerítette az álomutazás fogalmát. A felszálláskor derült ki, hogy egyedüli utasként lesz a Krétára menő repülőn, így teljes VIP ellátást kapott a személyzettől. - írja a nuus.hu

Már 2,5 éve úton van a srác, aki macskájával együtt vágott neki Ausztrália felfedezésének

Willow több mint 50 ezer kilométert tett meg Ausztáliában gazdája oldalán. Rich és macskája egy lakóautóval vette a nyakába a kontinenst még 2015 májusában. - írja a nuus.hu

A világ négy legkevésbé látogatott országa

Gyönyörű helyek, ahol alig jár turista. Szinte mindenki szeret utazni, de azt már nem szeretjük, ha például Milánóban órákat kell sorban állnunk, hogy bejussunk a dómba, de azért sem rajongunk, ha a görög tengerparton egymást érik a fürdőlepedők. - írja a life.ma

3 millió magyar felnőtt vágyik a Balatonhoz, de nem jut el oda

A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

Legyünk körültekintőek az utazásokkal!

Legyünk körültekintőek az utazásokkal!

szeged tv tartalom Az utazásszervezők tapasztalata szerint nem elég óvatosak az ügyfelek, amikor nyaralásukat szervezik. A túlságosan olcsó utak gyanakvást kellene, hogy keltsenek, de inkább érdeklődőket vonzanak. (videóval)

Itt a nyár, védekezzünk a betegségek ellen!

Itt a nyár, védekezzünk a betegségek ellen!

szeged tv tartalom Sokan választanak külföldi úticélt maguknak a nyáron, arra azonban még mindig kevesen gondolnak, hogy ezek a távoli országok komoly kockázati tényezőt jelentenek egészségünkre nézve. (videóval)

Kampány a bankkártyás fizetés népszerűsítésére

Kampány a bankkártyás fizetés népszerűsítésére

Több mint két éve indult el Szegeden a készpénzmentes fizetés kiváltását célzó program. Három területen már komoly sikereket aratott ez a kezdeményezés, a buszokon megváltandó úgynevezett fedélzeti jegy bankkártyás fizetésére pedig az idei év végén kerülhet sor.

Szeged, Budapest és Eger a legnépszerűbb úticélok

Szeged, Budapest és Eger a legnépszerűbb úticélok

8 százalékkal bővült a belföldi turizmus az első negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. Bár hosszú hétvégénk nem volt ebben az időszakban, mégis többet utaztunk, mint tavaly. Az 1-2 éjszakás üdülések voltak kelendőek, és inkább 4-5 csillagos szálláshelyet választottunk. Szeged egyre népszerűbb célpont.

Óriási forgalom volt a határon húsvétkor

Óriási forgalom volt a határon húsvétkor

Több mint 180 ezer utas 48 ezer járművel használta a húsvéti ünnepek alatt a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Korábbi híreink

Nyitnak a jégszállodák – eláruljuk, mennyibe kerül egy éjszaka

Az időjárás ugyan egyelőre nem adott rá okot, de lassan ideje ráhangolódni a télre; közeleg a jégkorcsolyázás, hólapátolás, az ünnepi fények és a forralt bor időszaka. A Trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtött 5 különleges szálláshelyet, ahol a vendégeknek jeges téli élményben lehet részük. - írja a 24.hu

A terror miatt átalakulnak az utazási szokások

A terror miatt átalakulnak az utazási szokások

szeged tv tartalomMeglepő módon alakítják át a nyaralási szokásokat a turisták által kedvelt országokban történt erőszakos események. Az utazók egy része megijedt a törökországi katonai puccstól, de Franciaországba továbbra is szívesen mennek. Az utasbiztosítások már a terrorcselekményekre is érvényesek. (videóval)

Feleannyit utazunk, ha nem lesz SZÉP-kártya?

Feleannyit utazunk, ha nem lesz SZÉP-kártya?

A SZÉP-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Az érintettek kétharmada nem ért egyet az EU Bíróságának döntésével, mely szerint a Magyar Kormánynak módosítania kell a SZÉP-kártya rendszerét.

Azért, hogy az utazás ne bosszúság legyen

Azért, hogy az utazás ne bosszúság legyen

A Gazdasági Versenyhivatal több esetben vizsgálja az egyes utazásszervező cégek által az utazási szerződés megkötését megelőzően adott fogyasztói tájékoztatásokat. A kifogásolt hirdetésekben szereplő üzenetek hiányos és megtévesztő tájékoztatást adnak az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról.

A hat legjobb úti cél a húsvéti szünetre

Lélegzetelállító helyekért nem kell átlépnünk az országhatárt; vízeséseink, tengerszemünk, sőt Nemzetközi Csillagoségbolt-parkunk és bioszféra-rezervátumunk is van. A Trivago összegyűjtötte azokat a különleges, olykor eldugott vidéki úti célokat, melyek tökéletesek egy húsvéti családi kiránduláshoz. - írja a hvg

Két napig az utazóké lesz az Árkád

Két napig az utazóké lesz az Árkád

Az idén már tizedik alkalommal rendezi meg a Majoros International Kft. pénteken és szombaton a Dél-Alföld legnagyobb utazás és szabadidő szakkiállítását az Árkád üzletközpontban, amelyre több mint 60 kiállító, köztük számos szegedi utazási iroda hozza el turisztikai kínálatát.

Továbbra is a DAKK buszai szállíthatják a szegedieket

Továbbra is a DAKK buszai szállíthatják a szegedieket

A szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága ismerhette meg elsőként azt a szerződéstervezetet, mely a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. és az önkormányzat közötti együttműködés feltételeit rögzíti. A bizottsági tagok támogatták a szerződés megkötését.

Kína a Hold "sötét" oldalára készül

Eddig egyedülálló módon, a Hold túlsó, "sötét", vagyis a Földről nem látható oldalán terveznek leszállást 2018-ban a kínai űrprogram irányítói - számolt be a Hszinhua hírügynökség a nemzetvédelmi kutatások állami hivatalához tartozó Hold-kutatóközpont vezetőjének nyilatkozatát idézve. - írja a stop.hu

Karácsonykor is népszerű célpont Szeged

Karácsonykor is népszerű célpont Szeged

szeged tv tartalomA belföldi vendégek száma a nagyobb Szegeden a karácsonyi időszakban, de sok európai országból is szívesen jönnek hozzánk. Leginkább a pihenést és a feltöltődést segítő programokat és szolgáltatásokat keresik városunkban a turisták, azért persze a magyar konyha nyújtotta élményeket sem hagyják ki. (videóval)

Népszerű célpont Szeged a hosszú hétvégén

Népszerű célpont Szeged a hosszú hétvégén

A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén a pihenni vágyók közül legtöbben Budapest és Eger szállásai iránt érdeklődnek. Szeged a legnépszerűbb 10-es listában található

Archívum

Elégedettek voltak a kiállítók a szegedi vásárral

Zsigó négyszer kerülte meg a Földet Baja pénzén

Utazási börzének ad otthont az Árkád

Nyomoznak a csődbe jutott utazási irodánál

Rossz passzban célozta meg a Marsot a magyar lány

Orbán, a szélkakas: most már elég vidám a barakk?

Közpénzen utaztak, utólag fizetik a floridai számlát

Fogyasztóbarát vállalkozás egy szegedi utazási iroda

Északi fényt csodálhatunk az ágyből

A szegedi Nagyállámoson is vizet oszt a MÁV

Mila Kunis és Ashton Kutcher az űrbe menne nászútra

Ingyen diákutazás: titkon félig megszüntették

Repülj az űrbe DiCaprióval!

A világ 7 legdrágább utazása

Utazás: börzén mutatták be az idei kínálatot

Utazási börzének ad otthont a TIK

Kulturális utazások Szeged és Szabadka között

A masiniszta szólt rá a hangos utasra

A szegedi Ács Szilvia az év Tourinformátora

Újabb durva lépés a kormánytól

Százmilliókért utaztak az állami fejesek

777 nap alatt a Föld körül autóstoppal

Szombaton nyílik az utazás kiállítás