Címoldal

Van amikor minden másodperc számít

Van amikor minden másodperc számít

szeged tv tartalom Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás miatt, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel a többségüket meg lehetne menteni. Az Újraélesztés Nemzetközi Napján a Dél-alföldi régió megyéinek több mentőállomásán is lehetőség nyílt az újraélesztés ismereteinek megtanulására, az életmentő mozdulatok gyakorlására. (videóval)

Törött ujjal védett a Szeged kapusa

Törött ujjal védett José Manuel Sierra, a MOL-Pick Szeged kapusa a férfi kézilabda NB I döntőjének szombati, első mérkőzésén.

Újjáalakult a Fejlesztési és Képzési Bizottság

Újjáalakult a Fejlesztési és Képzési Bizottság

Kedden tartotta első ülését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által elnökölt újjáalakuló Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság. Az öt tagú szervezet elnöke ismét Kőkuti Attila, a kamara ipari alelnöke lett.

Új rendszer a határátkelőhelyeken

Új rendszer a határátkelőhelyeken

Az ujjlenyomat-azonosítás által biztosabbá válik a vízumkötelezett személyek azonosítása és elősegíti a vízumokkal való visszaélések megelőzését és felfedését.

Konyhai mérleg ejtette csapdába az ujját

Első hallásra igen viccesnek tűnhet, ami egy brit férfival történt, ám a tűzoltók elmondtása szerint akár az ujja is rámehetett volna, ha nem sikerül szakszerű módon kiszabadítani a konyhai mérlegből.

Árvízi séta idézi fel Lechner Lajos emlékét Fotógalériával

Árvízi séta idézi fel Lechner Lajos emlékét

Az 1879. évi szegedi nagyárvíz évfordulóján, március 12-én az Idegenvezetők Dél-alföldi Egyesületének tagjai az idén is árvízi sétával emlékeznek meg a Tisza-parti természeti katasztrófáról és a város újjáépítésében kiemelkedő szerepet játszó Lechner Lajos építészről. A séták óránként indulnak a Roosevelt térről és végig járják a város újjáépítésének legfontosabb állomásait.

Kiállítás emlékezik Szeged újjáépítőjére

Kiállítás emlékezik Szeged újjáépítőjére

Kamarakiállítással csatlakozik a Somogyi-könyvtár az Idegenvezetők és Országjárók Dél-alföldi Egyesületének kezdeményezéséhez az 1879. március 12-ei árvízi katasztrófa és az azt követő újjáépítés emlékére szervezett programhoz, az Újjászületés emléksétához. A bibliotéka tárlatán Lechner Lajosra, Szeged újjáépítőjére emlékeznek.

660 millióba kerül egy 55 éves Maserati

Hárommillió dolláros, azaz csaknem 660 millió forintos kikiáltási áron kerül kalapács alá egy 1957-es Maserati. A januárban, Kaliforniában tervezett árverésen ez a legnagyobb értékű veteránautó, amely új gazdára lelhet.

Bemutatott a szobor a rendőröknek

A brit rendőrség levágatta egy férfi sövényének egy részét. Abból az egyszerű okból, hogy az amatór kertész úgy nyírta meg a növényt, hogy az egy "bemutató" ujjat formált. Azaz, egy ökölbe szorult kézből kinyúlik a középsőujj.