Címoldal

Népszerű üdülőhely a Partfürdő Kempingje

Népszerű üdülőhely a Partfürdő Kempingje

szeged tv tartalom Nyugodt, szép környezet és igényes apartmanok várják az átutazókat a Partfürdőn. A legtöbb turista csak néhány napra száll meg itt, európai utazásuk közepén. (videóval)

Egyre távolabbról érkeznek turisták Szegedre

Egyre távolabbról érkeznek turisták Szegedre

szeged tv tartalom A város évről-évre népszerűbb idegenforgalmi célpont. A nyári melegben sem csak a fürdő és a vízpart érdekli a vendégeket Szegeden. (videóval)

Egyre népszerűbb turista célpont Szeged

Egyre népszerűbb turista célpont Szeged

szeged tv tartalom Folyamatosan növekszik Szegeden az idegenforgalmi adóbevétel. A szállásadók száma az elmúlt 4 évben ugyanis megduplázódott. Csökken viszont az az összeg, amit az állam a beszedett IFA minden forintja mellé ad. Ez Szeged költségvetésében is több tízmilliós bevételkiesést jelenthet. (videóval)

A macskát és a laminált padlót is ellopják a szállóvendégek

A vendégek szeretnek több csomaggal távozni, mint amennyivel megérkeztek a nyaralásra, tízből kilenc szállásadót ért már kisebb-nagyobb lopás – derül ki az Év Szállása verseny megbízásából készült kutatásból. - írja a nol.hu

Francia hajó kötött ki Szegeden

Francia hajó kötött ki Szegeden

szeged tv tartalom Nagy látványosságnak lehetnek szemtanúi azok, akik ma a Fokán járnak. Egy Strasbourgból érkezett hajó kötött ki Szegeden. Az 59 angol utast szállító francia hajó legénység nagy része, sőt maga a kapitány is magyar.

Fesztiválok hozták a vendégeket a Dél-Alföldre

Fesztiválok hozták a vendégeket a Dél-Alföldre

Az év első tíz hónapjában 4,8 százalékkal nőtt a dél-alföldi kereskedelmi szálláshelyekre érkező vendégek száma az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatója szegedi évadzáró rendezvényükön.

Ragacsos rágófal vonzza a Seattle turistákat

Színes, nyúlós, nyálkás rágógumik lepik be a tizenöt méter hosszan elterülő falat az amerikai Seattle városában. A „Gum Wall” mára zarándokhellyé vált.

Lusták voltak, mentőhelikopter hívtak

Két holland turistát bírságoltak meg az osztrák hatóságok, miután mentést kértek, de kiderült, hogy csak lusták voltak. A rendőrség szerint simán le tudtak volna mászni, ha négy óra alatt feljutottak a csúcsra. Bírság lett belőle.

Román és szerb fürdőturizmus 1. rész

Román és szerb fürdőturizmus 1. rész

Az utóbbi években Szegeden és környékén fellendült a fürdőturizmus. A vendégek nem csupán Magyarországról érkeznek. Számos a külföldi vendég is, főként Romániából és Szerbiából.